EvenimenteFestivalul Altfel: educaţie non-formală pentru toţi elevii

Festivalul Altfel: educaţie non-formală pentru toţi elevii

200 ateliere cu peste 70 de tematici diferite propune primul eveniment de educație non-formală din Transilvania, în cadrul Săptămânii Altfel (6-10 aprilie).

Evenimentul este unul dedicat preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar, gimnaziu, liceu și profesori. Şi părinţii interesaţi de educaţia şi dezvoltarea copiilor lor au ce învăţa în cadrul acestor întâlniri.

Peste 4.000 de vizitatori sunt aşteptaţi de către organizatori, în locaţiile propuse pentru desfăşurarea atelierelor: Casa de Cultură a Studenților, British Council, Cazinoul, Parcul Central și Parcul Iuliu Prodan.

Festivalul Altfel este un eveniment prin care dorim să dăm mai departe către copiii noștri, cunoștințe, educație și experiență, oferindu-le accesul la ateliere de experimentare din domenii foarte variate. Vrem să îi învăţăm încă de pe băncile şcolii cum pot aplica în practică cunoştinţele teoretice dobândite, oferindu-le alternative viabile de învăţare experimentală.” (Carmen Deac, presedintele asociației Mânuțe Pricepute, iniţiatori ai festivalului, alături de Fundaţia Noi Orizonturi)

Accesul la ateliere este gratuit, dar încurajăm fiecare copil să aducă cu el și să doneze o carte pentru a sprijini proiectul „O bibliotecă în fiecare şcoală„, mai spun organizatorii.

Accesul la atelierele propuse de organizatori, precum şi numărul de locuri disponibile, poate fi consultat pe site-ul evenimentului dar şi pe pagina de Facebook a acestuia. Accesul la ateliere este  gratuit pentru toate cadrele didactice care doresc să experimenteze acest nou concept alături de elevii lor. Ca şi idee, trebuie să ştiţi că vor fi peste 160 de ateliere în domenii precum teatru, muzică, arte vizuale, istoria hârtiei sau festivalul păpușilor din Japonia, educație civică, comunicare etc. Greu de ales, nu?!

Dacă şi vremea de afară va înţelege că trebuie să se comporte “Altfel” în această săptămână şi va constitui un motiv în plus să ieşiţi afară din casă, nu ezitaţi să participaţi la Festivalul Altfel…mai sunt încă locuri libere la tot felul de ateliere!

 

Angel

Mai Multe

More article