Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariFără rezoluţii de Anul Nou

Fără rezoluţii de Anul Nou

Dragă cititorule,

Mai sunt 2 luni și rupem ultima filă din calendar… Se apropie Anul Nou. Va fi cu mult diferit faţă de cei trecuţi, se simte deja asta.

Când totul în jur se schimbă în mod neaşteptat, uneori, singura certitudine este cea pe care o regăseşti în puterea propriului cuvânt şi a acţiunilor întreprinse de tine.

Dacă și tu faci parte dintre cei care se trezesc la sfâșitul anului cu dorințe rămase doar în gând sau pe-o listă, poate că este timpul să schimbi ceva.

Te-ai întrebat vreodată dacă nu cumva, obiceiurile avute, te apropie sau îndepărtează de realizarea rezoluţiilor puse în noaptea dintre ani ?

Trecerea anilor mă găsește oarecum, mai serenă și mai flexibilă, așa că, nu regret nicio lumânare în plus în tortul aniversării mele. Cum este posibil ?!

Remarc de la an la an, cât de important este cuvântul şi promisiunile noastre, faţă de noi înşine.

Ţelurile şi obiectivele setate, devin o mare dezamăgire când nu se materializează, mai ales dacă asta se întâmplă din pricina noastră.

Şi, pentru ca obiectivele să devină acţiuni cu rezultate, iar stima de sine să nu ne fie ruinată, putem începe prin a ne forma diverse obiceiuri.

Astăzi, vreau să împărtșesc cu tine câteva dintre obiceiurile pe care mi le-am format,  în urma unor lecturi sau discuţii avute şi care mi-au schimbat rutina zilnică, în bine.

Obiceiurile sunt deprinderi dobândite într-un timp relativ scurt, dar cu beneficii de lungă durată.

Cercetătorii menţionează un număr de 28 de zile – 21 pentru crearea noilor deprinderi, 7 pentru fixarea lor.

Cele mai multe dezamăgiri se nasc atunci când faptele noastre nu sunt în acord cu principiile, valorile și crezurile avute. Am simţit asta pe propria-mi piele, aşa că mi-am creat obiceiul de a-mi face obiceiuri. De atunci, sunt cu un pas mai aproape-de mine, de ceilalți, de viață.

Mai jos, găsești câteva dintre acțiunile care s-au transformat în obiceiuri:

Alegerile care au devenit obiceiuri, mă fac să mă simt mai bine, atât fizic, cât şi mental.

Pentru fiecare etapă a vieţii, facem alegeri diferite-unele rămân cu noi de-a lungul vieţii, iar altele, constatăm că nu ni se mai potrivesc.

Așa cum ai intuit, cele enumerate, fac parte dintre obiceiurile bune pe care le-am deprins, dar, într-un alt articol, promit că vor urma și cele mai puţin sănătoase, pe care doresc să le îndepărtez din rutină.

Te las, cu gânduri senine și cu dorința de a-ți forma obiceiul de a-ți  face obiceiuri, fără să mai aștepți ora 00:00 dintre ani, pentru ca dorinţele tale să prindă contur.

Aștept să te cunosc și să îmi spui care sunt obiceiurile tale, cele care te duc cu un pas mai aproape de ce vrei să fii, să faci sau să ai.

  

Gyorgydeak Patricia©

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

2 COMENTARII

  1. Cea mai buna soluție este sa fim.realisti cu noi înșine. Ce putem face în setarea unor noi obiceiuri bune. Este de preferat sa ne documentam și sa ascultam părerea unor oameni experimentați. Atunci când avem toate puse cap la cap, avem noi perspective care chiar dacă ni se păreau nerealizabile, acum sunt ușor de îndeplinit. Ceea ce ai scris și felul în care ai structurat problema este un regres asupra gândurilor mele. Mulțumesc!

Comments are closed.

Mai Multe

More article