Poveşti de călătorieExclusiv în Valencia

Exclusiv în Valencia

1. Las Fallas

Poporul spaniol este renumit pentru petrecerile fastuoase și pentru viața de noapte, însă străzile Valenciei sunt într-o continuă petrecere în prímele săptămâni ale lunii martie.

La-mascletà-Fallas-de-Valencia

 

Oficial, Las Fallas, încep odată cu petrecerea Cridei, în ultima zi a lunii februarie, însă spiritul de fallero este pe tot parcursul anului în sângele oamenilor din Valencia.

Las Fallas reprezintă petarde, praf colorat, muzică, tradiție, petreceri, pasiune, dragoste pentru arta și artiștii falleri și multe alte lucruri.

Chiar dacă este renumită internațional pentru nopțile albe, spectacolele de artificii, păpuși gigantice, petreceri stradale și zgomot pe tot parcursul celor două săptămâni, Las Fallas sunt, de fapt, o ofranda florală adusă Fecioarei Maria, Expoziția Del Ninot unde se pot vedea toate păpușile gigantice care au fost salvate de imensul foc de la sfărșitul sărbătorii.

De asemenea, este și sărbătoarea muzicanților care străbat străzile în fiecare dimineață la ora 7 pentru a da deșteptarea locuitorilor, căci doar somnul un își are locul în aceste zile de sărbătoare.

 

2. Tribunalul De Las Aguas

Tribunalaguas

Tribunalul De Las Aguas e la Vega din Valencia este cea mai veche instituție de justiție existentă în Europa. În traducere, înseamnă Tribunalul Apelor din Vega care se ocupă cu rezolvarea problemelor apelor în zona Valencia.

Această organizație moștenită de către cetățenii Valenciei este datată din timpul conducătorului Al-Andaluz și foarte probabil din vremea Califatului de Cordoba, perfecționându-se încă din timpul cuceririi Regatului Valencian de către regele don Jaime, acum mai bine de 800 de ani.

În fiecare zi de joi, făcându-se excepție în zilele de sărbătoare, se reunesc, la ora 12 fix, în Plaza de la Virgen din Valencia, ca să discute diverse subiecte, însă cel mai important fiind distribuția apei. Ora 12 este aleasă pentru că atunci bat clopotele catedralei, la Poarta Apostolilor de la Catedrala din Valencia, în fața căruia se întocmește formal tribunalul.

Acest model de justiție a rezistat tuturor cuceririlor și luptelor care s-au dat între porțile Valenciei, iar în prezent se numără printre valorile UNESCO.

Mai Multe

More article