Poveşti de călătorieDestinații de vis cu bani puțini

Destinații de vis cu bani puțini

Vacanța este mereu obiectul la care visezi tot timpul anului, iar bugetul redus nu trebuie să fie un impediment pentru a te bucura de cea mai așteptată perioadă din an.

Dacă încă nu ți-ai pregătit vacanța de vară, iar bugetul tău este unul limitat, avem pentru tine câteva propuneri superbe cu bani puțini.

1. Napoli, Italia

napoli
Ușor haotic, Napoli este un oraș pe care îl poți iubi sau urâ cu ușurință. Însă nu încape îndoială că este o destinație destul de ieftină, iar gastronomia o să te facă să te întorci cu câteva kilograme în plus, din vacanță.

Printre sortimentele delicioase de pizza, lasă-te purtat de mirajul ruinelor Pompeiului așezate în umbra Vezuviului, bucură-te de străzile înguste mediteraneene, de bazilicile italiene și, cel mai important, savurează cu fiecare ocazie un autentic gelatto italiano.

Toate acestea trebuie să le puneți pe lista unei autentice vacanțe napoletane.

2. El Hierro, Insulele Canare, Spania


Pentru a ajunge pe această insulă costurile nu sunt foarte reduse, însă, cu o rezervare din timp a zborului, te poți bucura de prețuri avantajoase, iar odată ajuns o să vezi că merită tot efortul.

Vorbim despre una dintre cele mai frumoase insule spaniole, un tărâm despre care mulți ar spune că este Paradisul. Nimic nu poate fi comparat cu priveliștea oferită de Punt de Orchillia și farul său.

Este o insulă mică, considerată o rezervație a biosferei, care te cucerește cu contrastul puternic dintre pământurile ei vulcanice, pădurile verzi și claritatea, albastrul minunat din rezerva marină.

Un loc care poate satisface cele mai pretențioși vizitatori.

3. Maroc


Marocul este o țară la care visează orice călător deoarece este capabilă să se joace cu toate cele cinci simțuri.

Când vine vorba de orient, orice scuză este binevenită pentru a te întâni cu o cultură atât de bogată și foarte diferită de cea a noastră, a europenilor.

Căutate din timp, Marocul îți oferă suficient de multe zboruri ieftine.  Odată ajuns pe teritoriul lor, cheltuielile se reduc foarte mult, în special când vine vorba de mâncare și cazare.

În Maroc poți experimenta extremele, din punctul de vedere al aglomerației. De la îngustele străzi și agitatele medine, la singurătatea și liniștea cutremurătoare a deșertului.

Tot în Maroc poți vizita orașul albastru Ouarzazate.

4. Alentejo, Portugalia


Portugalia reprezintă un puzzle bine structurat a unei țări care te acaparează și te poartă prin regiunile superbe care o compun.

O destinație ieftină este Alenjtejo, un loc plin de nostalgia Portugaliei profunde, tradițională, cu sate pline de culoare, cu un contrast uimitor între albastrul cerului și verdele naturii, între arșița verii și răcoarea siestelor și unde vinul are un gust aparte.

Plin de istorie și povești captivante, Alentejo este un loc de unde nu îți vei mai dori să te întorci acasă.

5. Croația


O destinație pe val datorită filmărilor desfățurate pentru Urzeala Tronurilor, Croația este mult mai mult decât Dubrovnik.

Și, cum uneori aparențele înseală, este o destinație mult mai ieftină decât pare. Căutate din timp, zborurile pot fi mai ieftine de 70 €, cât despre cazare, prețurile sunt foarte accesibile când vine vorba despre pensiuni.

Un meniu normal costă aproximativ 6€, iar dacă eviți să te răsfeți în zonele turistice aglomerate, o băutură bună poate fi consumată și la 1€…unde mai pui că peisajul este mirific și plin de atracții dintre cele mai interesante.

Mai Multe

More article