De la CUSĂTURĂ, la STIL

Găsește-ți stilul și poartă-l cu încredere

STILUL – O CHESTIUNE INTRINSECĂ CU EFECTE EXTRINSECI

Cu toții spunem minciuni nevinovate, iar atunci când vine vorba de cumpărături, achiziționarea hainelor și pantofilor, încă o minciună nevinovată, pare a avea toată justificarea din lume. În copilărie, mulți sfârșeam prin a purta hainele verișorilor, așa că, hainele sunt o metodă de exprimare a puterii de decizie și un factor ce poate contribui la starea de bine.

Lucrurile capătă o valență diferită, de la an la an, în funcție de trăiri, nevoi și gradul de maturizare și conștientizare. Le alegem fie pentru că ne aduc un confort, fie pentru că personalizează.

Dacă în perioada adolescenței, tindem să acumulăm cât mai mult și să diversificăm, datorită unei false concepții cum că trebuie să fii mereu la modă și să ai dulapul cât mai plin, în perioada următoare, poate urma o înțelegere mai complexă și personală, despre ce înseamnă hainele și stilul.

HAINELE-DE LA NECESITATE, LA STIL

Pentru fiecare, hainele reprezintă altceva.

Pentru mine, hainele au însemnat întotdeauna mai mult decât niște chestii care ne acoperă trupul.

Îmi amintesc și acum. După orele de la școală, obișnuiam să îmi petrec timpul prin piețele  second-hand. Era ceva aparte acolo, ceva ce, în magazinele obișnuite nu regăseai.

Pe mesele de ciment, erau expuse mormane de haine, iar umerașele erau doldora, îndesate unul lângă celălalt, așteptând parcă, mâinile clienților curioși de inedit.

Acolo, găseai unicitate în piesele vestimentare, puteai negocia și plecai și cu multe haine, la prețuri rezonabile.

În acele piețe, am învățat să negociez, am creionat relații sociale și mi-am format un simț estetic unic, devenind așadar, o susținătoare a sustenabilității, prin achiziționarea hainelor ce se reciclau.

De-a lungul timpului, am observat însă, cum, hainele atent alese și adaptate contextului cotidian, au o influență pozitivă, benefică asupra stimei noastre de sine.

STILUL ESTE O STARE

Căutăm prin mall-uri și magazine ceva ce credem că ne va face fericiți- haine, bijuterii, pantofi, accesorii.

Sfârșim apoi prin a ajunge acasă cu cardul mai gol și cu niște bunuri materiale ce promit o fericire temporară.

Bucuroși și entuziaști pentru că urmează a le purta și integra în garderoba noastră, ascultăm cu plăcere sunetul cutiilor ce se desfac și care conțin promisiunea cumpărată.

Apoi, după ce foșnetul din cutii încetează, liniștea, umple întreg spațiul.

Impulsivitatea avută în achiziționarea unor produse, produce adesea, efectul invers, decât celui dorit. Ne simțim vinovați, locul din dulap devine tot mai aglomerat, și, deși avem un nou produs, parcă tot nu avem cu ce să ne îmbrăcăm.

Cât de importante ar trebui să fie obiectele vestimentare și ce loc să ocupe în viață, pentru a reflecta confort, eleganță și stil, fără a ne afecta totodată bugetul, mediul și psihicul ?

Un răspuns ce se dă de-a lungul timpului, în funcție de experiențe, țeluri și deschidere spre nou.

Până a-ți descoperi stilul vestimentar, există niște momente de tranziție, autocunoaștere și experimente, așadar stilul, necesită răbdare.

Cum poți găsi echilibrul între a te simți bine în ceea ce porți, a arăta decent și a emana carismă, chiar dacă produsele purtate, nu sunt unele dintre cele mai scumpe și ultimele apariții în trendul actual ?

  1. ACHIZIȚIONEAZĂ PRODUSE ATEMPORALE-SIMPLITATE ÎN DESIGN, UNICROM, CLASIC
  2. ȚINTEȘTE CĂTRE CALITATE, NU CANTITATE-RESPECȚI ȘI MEDIUL TOTODATĂ
  3. FII CREATIV ȘI INTRODU ACCESORII- NU EXAGERA TOTUȘI
  4. PĂSTREAZĂ HAINE DIN ANII TRECUȚI
  5. NU TE SFII SĂ REFLECTEZI PRIN ȚINUTĂ PERSONALITATEA TA
  6. ATITUDINEA POTRIVITĂ- AMINTEȘTE-ȚI CĂ HAINA NU-L FACE PE OM

Moda nu este neapărat despre etichete, nu este despre mărci. Este despre altceva, care vine din interiorul tău.Ralph Lauren

STILUL E MAI MULT DECÂT UN MOFT

Conștientizăm sau nu, strada este cel mai bun podium de defilare. Fie că vrei sau nu, da, ești văzut, și ai o influență asupra percepției vizuale estetice ale fiecăruia.

Prin alegerile unor obiecte vestimentare, creezi un mesaj nonverbal ce transmite despre tine aspecte care pot evidenția mecanica personalității tale.

De câte ori nu se întâmplă, să avem o stare neplăcută, iar după ce îmbrăcăm o anumită ținută, starea noastră să se schimbe radical ?! Așadar, nu deveni prea comod.

Prin atenția pe care o acorzi esteticului, îți dezvălui latura creativă, o parte din caracter, originalitatea, starea, făcând din haine, o extensie a ființei tale.

 STILUL NU ESTE O DESTINAȚIE

Nu te grăbi către forma finală a stilului tău-el e mereu în schimbare. Până să ajungi ca un anumit stil să te definească, e necesar să te cunoști și să înțelegi cum, o viață cu stil, poate schimba coordonatele de pe busola personală și profesională.

Alegerea unor obiecte vestimentare ce insuflă respect față de propria persoană, te poartă către orizonturi fără plictis, devenind un semn distinctiv ce schimbă modul prin care te vezi atât tu, cât și cei cu care interacționezi.

Până data viitoare, gânduri senine și originalitate în ținute.

Va urma…

Gyorgydeak Patricia©

Ultimele postari ale lui Patricia (vezi toate)

Mai Multe

More article