Poveşti din ClujCopil de vedetă, voluntar la Electric Castle

Copil de vedetă, voluntar la Electric Castle

Voluntariatul nu e doar o activitate în care o persoană, se implică din proprie inițiativă în diverse proiecte sociale, în care beneficiul este atât de partea voluntarului, cât și de cea a celui care solicită serviciile de voluntariat, ci a devenit un fenomen ”must” al noilor generații.

Toma (16 ani), băiatul lui Adrian Despot, solistul trupei rock „Vița de vie” vine din București alături de mai mulți prieteni pentru a se implica în festivalul de la Bonțida. Astfel de grupuri de voluntari sosesc din diverse orașe ale țării atât pentru a contribui la buna reușită a festivalului, cât și pentru a se distra, căci restricțiile din pandemie le-au blocat accesul la multe întâlniri sau evenimente. În străinătate, copiii-vedetă sunt implicați în activități de voluntariat pentru a oferi exemplu în acest sens, iar la noi, personalitățile publice au început să încurajeze apropiații și chiar pe propriii copii să participe la campanii de voluntariat.

Voluntarii Electric Castle spun în unanimitate că e ”COOOOOL!!!” să ajungi în festival. Festivalurile mari oferă de altfel oportunitatea ca pe lângă accesul gratuit în eveniment, voluntarii să se familiarizeze și cu detaliile din spatele acestuia și să experimenteze tot ce înseamnă nevoile de bază ale unei activități de mare amploare, elemente pe care publicul obișnuit nu le observă și nici nu le cunoaște. Liceele și facultățile apreciază și recompensează elevii și studenții care au și alte îndeletniciri decât programa obișnuită de studiu, pentru că se simte diferența dintre un tânăr angrenat în diverse activități sociale și unul care este lipsit de această experiență de viață.

În timpul pandemiei, voluntariatul a devenit și mai ”cool” decât era înainte, astfel că acum munca și distracția se întrepătrund într-un melanj fericit de sfârșit de vară, care la Bonțida este incendiar din toate punctele de vedere.

„Înrolarea” ca voluntar la Electric poate fi o experiență inedită, cei mai mulți dintre ei revenind de la ediție la ediție, aducând și alți prieteni care se implică puternic în munca/departamentul la care sunt distribuiți, pentru ca apoi să participe la distracția generală, electrizantă.

Deci, dacă vrei să fii COOL, alătură-te echipei de voluntari Electric Castle! După Bonțida (6-8 august 2021), experiența faină continuă pentru o săptămână (9-15 august 2021) la Cluj, în această ediție EC_Special.

 

Mai Multe

More article