Poveşti de binePoveşti cu mâncareCiocolata de casă, un deliciu

Ciocolata de casă, un deliciu

Ciocolata de casă aduce mereu zâmbete atât în rândul celor mici, cât și a celor mari, fiind apreciată de toata lumea. Ce alt mod mai bun este de a ne aduce aminte de trecut, decât savurând o ciocolata făcută în casă cu ingrediente naturale?

Chiar dacă rețeta nu este foarte sofisticată, gustul e unic. În doar câțiva pași simpli putem aduce fericire în jurul nostru. Ciocolata de casă poate fi personalizată cu fructe uscate, nuci sau stafide după plac. Mai mult decât atât, aceasta poate fi făcută cadou cu orice ocazie.

Textura fină, gustul de lapte și aroma pudrei de cacao cu siguranță vă vor încânta simțurile. Copiii se vor bucura enorm, mai ales dacă vor participa și ei la realizarea ciocolatei.

Timp de preparare: 30 minute

Răcire: 8 ore

Dificultate: medie

INGREDIENTE

500g zahăr

150g apă

250g unt la temperatura camerei

600g lapte praf

150g cacao

Fructe uscate, nuci, alune, stafie (după plac)

PREPARARE

  1. Încălziți apa și zahărul până se formează un sirop, apoi lăsați aproximativ o oră să se răcească.
  2. Spumați untul cu ajutorul unui mixer, aproximativ 3 minute.
  3. În recipientul unui robot de bucătărie amestecați laptele praf cu pudra de cacao. Cu atașamentul de tip paletă și la viteza minimă, încorporați untul (în lipsa unui robot de bucătărie, puteți să amestecați și cu o lingură de lemn într-un vas încăpător).
  4. Adăugați siropul și continuați să amestecați.
  5. După ce se obține o compoziție omogenă, personalizați-vă ciocolata cu fructele alese.
  6. Turnați ciocolata într-o tavă cu dimensiuni de aproximativ 20×30 cm, tapetată cu hârtie de copt.
  7. Folosiți-vă mâinile (unse cu unt sau ulei) pentru a nivela suprafața acesteia.
  8. Se lasă la rece o noapte sau aproximativ 8 ore după care ciocolata este gata pentru a fi porționată și savurată.

Alexandru Szabo

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article