Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariCinci motive beton pentru a ieşi din casă ȋn acest weekend

Cinci motive beton pentru a ieşi din casă ȋn acest weekend

Ştiu că vremea nu e cea mai prietenoasă zilele astea… şi ştiu că poate tot ce vă doriţi după o săptămână plină de muncă şi stres ȋn trafic este să vă relaxaţi acasă, la căldură, ȋn compania celor dragi, a unui film bun şi a unei căni mari de ceai fierbinte.

Dar ghiciţi ce?

Distracţia nu s-a dus doar pentru că soarele s-a ascuns după nori negri. Şi ȋn plus, am tras cu ochiul pe prognoza meteo şi, deşi se anunţă o vreme mai răcoroasă, şansele de ploaie sunt destul de mici. Aşa că nimic nu vă opreşte să vă ȋnarmaţi cu haine groase şi să ieşiţi ȋn ȋntâmpinarea frigului pregătiţi.

Dacă tot nu sunteţi convinşi, v-am pregătit azi o serie de idei, motive, care nu au cum să nu vă scoată din casă zilele astea.

Premiera specială a filmului Octav, ȋn compania lui Marcel Iureş

Asta vine aşa… ca de ȋnceput de weekend. Un film ce a primit multe aclamaţii, având ȋn centru un personaj nobiliar de secol XX care, după o lungă perioadă ȋn exil, se ȋntoarce la conacul lui din România. Acolo unde, cu ajutorul unei mici fetiţe, ȋşi redescoperă amintirile şi se regăseşte pe el ȋnsuşi.

Deci, dacă vrei să vezi ȋntâmplările prin care personajul interpretat de către Marcel Iureş trece, haide ȋn această seară de la 20:30 la Cinema Florin Piersic şi lasă-te purtat de magia filmului. Eu una abia aştept să ȋl văd :şi sper să te ȋntâlnesc şi pe tine ȋn sala de cinema.

BATRA 2017 – Bienala de Arhitectură

Weekend-ul vine şi cu ȋnceputul BATRA 2017, un eveniment cu şi despre arhitectură, dar care nu este adresat doar arhitecţilor, ci mai degrabă tuturor celor care apreciază frumosul. Bienala de anul acesta vine, ȋncepând de sâmbătă, cu fel de fel de conferinţe, tururi ghidate, expoziţii, proiecţii de film, ateliere şi multe altele. V-am făcut curioşi? Dacă da, vă las aici programul complet!

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania

Iubitorilor de carte, nu uitaţi că acest weekend constituie şi ultimele zile ale FICT-ului de anul acesta. Aşa că, dacă vreţi să daţi o fugă până ȋn Piaţa Unirii şi să vă pierdeţi printre cărţi, acum e momentul potrivit. Ȋnsă mare grijă! Dacă sunteţi la fel de lacomi la cărţi ca mine, mergeţi pregătiţi să plecaţi cu braţele pline de cărţi.

Street Food (ȋn cadrul InClujiune)

Cine mai e mâncăcios pe aici? Că eu sigur sunt… şi de aceea am sărit trei metri ȋn sus când am aflat că mezinul familiei Street Food se ȋntoarce, ȋn cadrul InClujiunii. După cum se ştie, InClujiunea este un proiect menit să ȋi facă pe noii boboci de la diferite facultăţi să se simtă ca acasă aici, la noi ȋn Cluj. Şi bineȋnţeles, nu puteau face asta fără unul dintre cele mai importante evenimente clujene. Aşadar, lăsaţi mâncarea făcută ȋn oraş şi haideţi pe strada Mihail Kogălniceanu, să mâncăm ȋmpreună!

Mioritmic

Weekend-ul ăsta vine şi Mioritmic-ul. Ai chef de distracţie dar te-ai săturat de banalul club? Nu-i bai, evenimentul de sus din Hoia se ȋntoarce şi anul acesta, cu artişti care mai de care mai interesanţi, distracţie şi muuultă voie-bună. Ce mai aştepţi? Ia-ţi outfitul de festival – nu chiar ca cele din vară – şi du-te la distracţie! Nu uita să ȋţi cumperi bilet, ȋnsă!

Bonus: Piezişa

Dacă tot nu v-am convins cu restul evenimentelor tari ce au loc fie ȋncepând de, sau doar, weekend-ul ăsta, vă mai spun doar atât… Piezişa e ȋncă acolo. Iar bonusul din acest weekend e că s-au ȋntors toţi studenţii. Aşa că dacă ai chef de o noapte de distracţie, aici e locul potrivit.

Mai Multe

More article