Poveşti de binePoveşti cu mâncareChurros- desertul tradițional spaniol

Churros- desertul tradițional spaniol

Originea acestui preparat nu se cunoaște cu exactitate, însă unele teorii afirmă că au fost aduse în peninsula Iberică atunci când portughezii s-au întors din China. Puțin timp după, churros  au devenit cunoscute și în Spania, unde acum este considerat un desert tradițional.  De cele mai multe ori sunt consumate la micul dejun, împreună cu ciocolată caldă, dulce de leche  sau cafea, dar se pot servi și pudrate cu un amestec de zahăr și scorțișoară.

Aluatul, similar cu cel al eclerelor, este prăjit în baie de ulei până va avea o culoare ușor maronie. În partea exterioară se va forma o crustă, iar interiorul va rămâne moale. Acestea pot fi servite atât calde, cât și reci.

Dificultate: ușoară

Timp de preparare: 1 oră

INGREDIENTE

  • 160 g apă
  • 80 g unt minim 82% grăsime
  • 1 linguriță sare
  • 160 g făină
  • 2 ouă

PREPARARE

  1. Amestecați apa, untul și sarea, apoi încălziți până începe să fiarbă.
  2. Adăugați făina și amestecați 1 minut, la foc mic.
  3. Într-un robot de bucătărie cu atașament de tip paletă sau cu ajutorul unui mixer, amestecați pe rând ouăle în aluatul opărit.
  4. Umpleți un poș (cu un șpriț în formă de stea) cu aluatul cald. Formați churros la dimensiunea dorită, apoi prăjiți-le în uleiul fierbinte pentru câteva secunde.
  5. Lăsați-le la răcit pe o hârtie de bucătărie (care va absorbi excesul de ulei), apoi treceți-le prin zahăr amestecat cu scorțișoară.

Să vă fie de folos!

Alexandru Szabo

Mai Multe

More article