După succesul primei ediții, în cel de-al doilea an, Central Park Wine Festival a reușit să îi strângă în același loc atât pe cei pasionați de vinuri, cât și pe amatori, într-un cadru perfect pentru relaxare – Parcul Central. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a patru zile, timp în care cei prezenți s-au putut bucura de selecții unice de vinuri din întreaga lume.
Participanții au avut posibilitatea să facă un tur al cramelor, o călătorie unică în povestea fiecărui producător. A fost locul perfect pentru a degusta vinurile și pentru a descoperi istoria lor, în multe cazuri, prezentată direct de către vinificator.
Pe tot parcursul festivalului, cei prezenți s-au bucurat atât de vinurile românești (din Banat, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Transilvania) cât și de o gamă largă de vinuri aduse din întreaga lume.
Tot aici, organizatorii ne-au prezentat și o scurtă istorie a vinului. Povestea începe în urmă cu aproximativ șapte mii de ani, pe teritoriul Mesopotamiei antice. La început a fost o liană, vița de vie urmând apoi să fie cultivată controlat, pe toată planeta. Astfel, vinul este și va fi mereu o băutură unică, strâns legată de solul pe care a crescut via și mai ales, de omul care l-a creat.
Mai mult decât atât, în fiecare zi a festivalului au avut loc și demonstrații culinare susținute de chefi renumiți, participanții delectându-se astfel cu preparate unice, proaspăt gătite. Cu această ocazie, povestea vinului a fost împletită cu cea a creațiilor gastronomice.
De asemenea, în cadrul festivalului au fost organizate dezbateri tematice și workshop-uri, unde participanții au făcut o călătorie în cultura vinului. Nici muzica live sau proiecțiile de film nu au lipsit, astfel serile fiind într-adevăr „de poveste”.
- Buturuga de Crăciun, un ritual devenit cel mai important desert festiv - 19 dec. 2024
- Micul dejun, o masă care nu ar trebui evitată - 19 nov. 2024
- Putem găsi fericirea în mâncare? - 1 nov. 2024