Poveşti din ClujO mini lume a celor pasionaţi de croşetat există la Cluj

O mini lume a celor pasionaţi de croşetat există la Cluj

Pentru pasionaţii de croşetat şi împletit fire de toate culorile şi toate texturile, în Piaţa Cipariu din Cluj Napoca este un magazin special, o mini lume în care îşi poate găsi locul oricine.

Irina şi Tamara sunt venite la Cluj din Republica Moldova. Au deschis acest magazin şi aduc marfă bună de la furnizori testaţi pentru calitate. Croşetatul este şi pasiunea lor. Nu au urmat cursuri de perfecţionare, ci au învăţat singure de pe net sau de la alţii tot felul de modele interesante, dar şi şă facă obiecte de decor cu croşeta sau cu mâna goală. Ambele au o răbdare deosebită şi ajunge doar să vrei să le intri în magazin, ca să aungi să înveţi să împleteşti picioruşe peste picioruşe, ochiuri peste ochiuri în modele care de care mai interesante şi mai vesele.

În timp, de la clienţii micului magazin de fire, au aflat că pentru mulţi, croşetatul este hobby şi au creat o comunitate fizică şi virtuală. Adică, au un grup de Facebook, dar şi un atelier gratuit care se organizează, la magazin, în fiecare zi de joi. Fetele şi, uneori câţiva băieţi, vin cu andrelele, plătesc firele pe care le folosesc pentru lucru şi experimentează tema săptămânală.

Pentru că firele creează poveşti de toate felurile şi, celor care lucrează cu ele aduc multă bucurie, atelierul a tot crescut. Cei care vin îşi ţes propriile poveşti şi trăiesc povestea culorii şi a obiectului care se creează în timpul relaxării (coşuleţ, flori, suporturi pentru ghivece, perne, poşete, covoraşe, căciuli etc.)

Tamara este expertă în a împleti cu corşeta sau chiar cu mâna liberă, obiecte de decor. Este surprinzător să vezi ce poţi crea cu mâna liberă, fără croşetă şi cu doar câteva fire.

Atelierul de croşetat la care, aşa cum vă spuneam, uneori mai vin şi câţiva bărbaţi (să-i numeri pe degete) este vizitat şi de copiii care vin cu mamele. Una dintre fetiţe, spune Irina, venea cu mama la magazin ca să poată ea croşeta, iar mama să admire. Toţi participanţii la atelier sunt doritori să ofere sfaturi, iar Irina şi Tamara spun că tot timpul vin la magazin pasionaţi de croşetat să mai întrebe una, alta. Uneori se aşează pur şi simplu şi încep să lucreze, în magazin, alături de ele.

Marfa din magazinul celor două fete sunt fire naturale aduse din alte ţări. Unele dintre gheme au fire groase, din confecţii reciclate. Cu ele se împletesc mai ales coşuleţele de decor.

Atmosfera de la atelier este un zen al pasionaţilor de fire şi culori, una de familie, în care îşi găsesc locul şi corporatistele şi contabilele, dar şi mamele full time. Lucrul se întinde pe durata a două ore, timp suficient pentru terminarea treburilor, dar şi a poveştilor adunate pe timpul unei săptămâni întregi. Până joia viitoare, nu mai este atât de mult de aşteptat:)

Găsiţi şi alte noutăţi „colorate” despre Knit Happens pe site-ul lor si pe pagina de Facebook

 

Mai Multe

More article