Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariCel mai scump sărut din istorie şi alte ciudățenii de Sfântul Valentin

Cel mai scump sărut din istorie şi alte ciudățenii de Sfântul Valentin

14 Februarie sau ziua Sfântului Valentin este sărbătorită peste tot, în lume, ca fiind ziua iubirii.

În aceasta zi se vorbește mereu despre iubire şi este un bun prilej ca să exteriorizăm acest sentiment. Pentru că este o zi în care sărbătorim inimioarele şi nu numai, am ales mai multe texte care demonstrează frumuseţea dragostei indiferent de modul în care este manifestată.

Relicvele Sfântului Valentin

Presupusele moaște ale Sfântului Valentin se pot vizita într-o capelă mică din centrul Madridului. Capela se numește Sfântul Anton.

Resturile „sfântului iubirii” sunt păstrate încă din secolul al XIX. Urna este așezată sub o frumoasă coroană de aur susţinută de doi îngeri cântând la harpe. Tradiția spune ca cel care vizitează sfântul, trebuie să scrie numele lui şi al persoanei iubite pe o panglică şi să o lege de grilajul capelei. Astfel Sfântul Valentin o să îi aducă împreună.

Celelalte zile ale iubirii

Nu peste tot în lume 14 februarie este considerată ziua iubirii şi a îndrăgostiților. Spre exemplu, noi românii avem Dragobetele, în 24 Februarie. Egiptenii își sărbătoresc dragostea abia în 4 noiembrie. Oricum egiptenii, ca mai toate popoarele, sărbătoresc şi 14 februarie. În această zi cuplurile îşi dăruiesc bomboane, flori şi mici atenţii.

Pupici la grămadă 🙂

Recordul mondial la sărutări în masă îl deține capitala Mexicului. Aici, în 2009, în centrul istoric al orașului, s-au adunat 39,879 de persoane. Chiar şi aşa, cifra nu este una exactă deoarece se presupune că s-ar fi putut săruta mai mult de două persoane în același timp :). Pentru a motiva publicul, participanții ascultau live melodiile romantice ale cântărețului mexican, Vicene Fernández.

Cel mai scump sărut 

În August 2003, americanca Joni Rimm a plătit  aproximativ 50,000 de dolari pentru a primi un sărut de la starul de la Hollywood, Sharon Stone. Această nebunie s-a întâmplat în timpul unui eveniment caritabil organizat în Los Angeles de către asociația Angel Foods, care oferă mâncare gratuită bolnavilor de SIDA.

Autobuzul îndrăgostiților

În 2016, capitala letona oferea curse gratuite cu un minibus persoanelor îndrăgostite care în acea zi s-au sărutat în fata șoferului. Ei bine, cum „tariful” călătoriei a fost plătit doar de către perechile heterosexuale, criticile nu au întârziat să apară, iar comunitatea gay a creat un imens scandal din cauza presupusei discriminări.

Săruturi poștale 

În 2015, cei mai romantici olandezi au avut oportunitatea de a sigila felicitările poștale printr-un simplu sărut. Își aplicau un ruj de o textură mai dură şi, printr-un sărut, sigilau acel plic. Desigur, condiția era ca toate scrisorile să fie trimise în ziua de 13 februarie, pentru ca persoanele iubite să le primească la timp de Sfântul Valentin.

Cerere în căsătorie de revista 

În 2016, un britanic pe nume James Greig, s-a gândit că o cină romantică şi o îngenunchirere clasică sunt prea puțin pentru a o cere în căsătorie pe logodnica lui. Așa că s-a îmbrăcat în frac, a îngenunchiat cu un inel în mâna, iar în sptele lui era postat un banner cu întrebarea: „Vrei să fii soția mea, Katie?” Şi a meritat efortul! Fotografia cu întreaga scenă a fost publicată pe coperta ziarului „The Observer”.

Si premiul cel mare….un Divorț 

Un post de radio din Manchester a vrut să încheie tradiția cu inimioarele si dulcegariile de Sfântul Valentin şi, în anul 2000, a organizat un concurs al cărui premiu a fost un divorț. Perechea câștigătoare, nu doar că scăpa de toate cheltuielile de divorț ci, bonus, fiecare primea câte o vacanța de vis, desigur, separat.

Mai Multe

More article