Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariCărţi recomandate copiilor: Umbrelele lui Anastasios-Puterea comunității

Cărţi recomandate copiilor: Umbrelele lui Anastasios-Puterea comunității

Prin comunitate ne putem cunoaşte mai bine, putem să ne dezvoltăm şi doar împreună putem cel mai bine să învăţăm să dăruim, să învăţăm compasiunea, dar şi entuziasmul.

Comunitatea asigură fiecăruia dintre noi un sistem de sprijin reciproc, oameni care ne devin dragi, care ne ghidează în momente grele şi care ne oferă, la nevoie, motivație, putere pentru trup și suflet. Comunitatea e cea care ne susține în propriile vieți și cea în mijlocul căreia nu ne simţim  niciodată siguri. Desigur, există diferite tipuri de comunități pe care le putem întâlni în drumurile noastre, ale fiecăruia dintre noi.

Pentru Prințesa Ciulinior, fetița care atunci când se întrista lăsa pământul uscat în urma ei, comunitatea a fost răspunsul. Comunitatea a fost cea care i-a oferit soluția pentru a avea și ea mult dorita umbrelă creată de Anastasios.

Cine e Anasatasios? Anastasios este un băiat care trăia într-un sat și făurea umbrele. El punea atât de mult suflet în tot ceea ce făcea încât umbrelele ce ieșeau din mâinile lui prindeau viață. Aceste umbrele săreau din cui în mâinile celui ales.

Fiecare umbrelă își alegea omul și devenea potrivită personalității lui. Ei bine, într-o zi, pragul atelierului i-a fost călcat de o fetiță spre care nu s-a îndreptat nici-o umbrelă. Ea s-a întristat foarte tare. Ce a făcut Anastasios cel cu suflet mare pentru a o ajuta, veți afla citind această fabuloasă poveste.

Aceasta este una dintre acele povești eterne, ce merită citită și recitită, savurată cuvânt de cuvânt și imagine de imagine. O carte de dăruit nepoților.

Felicitări debuntantei Carmen Oancea pentru scriitură şi Ancăi Smărăndache pentru ilustrație.

„Anastasios a bătut la toate ușile și a adunat o mulțime de oameni care să îl ajute pe croitorul satului. A doua zi erau cu toții pregătiți de treabă în casa croitorului. Croitorului i s-au luminat ochii de bucurie când i-a văzut. …Toată lumea cosea de zor și Anasatasios se alătura lor. Împreună au croit cea mai frumoasă…”

Comunitatea Ce le citim copiilor este, din acest an, partener al Cluj Web Story. Împreună avem planuri mari și suntem siguri că vom realiza lucruri frumoase.

 

Bianca Mereuță

Mai Multe

More article