Poveşti de călătoriePoveşti din New YorkCastraveți murați ... fripți

Castraveți murați … fripți

Barurile din New York oferă nu doar băuturi, ci și mâncăruri. La prețuri diferite, după cât de fancy este localul.

Cum vremea de afară încă nu este destul de caldă că să bat orașul în căutare de povești mai palpitante, și săptămâna asta o să rămân adăpostită prin baruri. Unul din fixurile mele este să găsesc localuri care au fried pickles. Adică castraveții murați fripți. Da, ați auzit bine. Și eu am făcut ochii mari când am citit prima dată pe meniu. Sunt castraveți murați gătiți ca un șnițel. Se pare că sunt un snack din sudul Statelor Unite, și sunt comercializați de vreo o sută de ani.

Castravete murat fript, o specialitate din sudul Statelor Unite

 

Sunt surprinzător de buni, însă trebuie să nimerești un local al cărui bucătar să știe să îi facă cum trebuie: crocanți pe dinafară, păstrând tăria castravetelui, care, dacă este încălzit prea mult se înmoaie, se încălzește… și din ceva bun poate ieși un dezastru. Sunt castraveți murați feliați, gătiți cam ca și șnitelul nostru. Aperitivul este acompaniat de obicei de un sos de smântână, usturoi, muștar, condimente. Și merge perfect cu o halbă de bere rece.

Până acum am găsit doar două locuri unde se servesc fried pickles decenți: Heartland Brewery, berăria de sub Empire State Building, și la The 13 Step, un bar spațios, în stil vechi, cu tavanul original, din East Village. Dacă ajungeți la New York (sau și mai bine, prin sudul Statelor), neapărat să încercați.

 

 

Alte poveşti de-ale Luminiței Cuna le găsiți AICI.

Mai Multe

More article