Poveşti de binePoveşti cu mâncareBerea și boabele de cacao

Berea și boabele de cacao

Cu toții știm de clasicele sortimente de bere cu suc de lămâie sau diferite siropuri adăugate cu scopul aromatizării preparatului, dar berea infuzată cu boabe de cacao… trebuie să recunoaștem că este ceva nou!

Povestea recentei mele descoperiri începe în Copenhaga. Nu este vorba de celebrul brand danez de bere, ci de un producător artizanal de cacao și produse din ciocolată care își are originea în Marea Britanie. Hotel Chocolat, după cum sugerează și numele, pot să afirm că poate fi asociat cu un adevărat hotel al ciocolatei, situat în centrul orașului. Aici fiecare produs este tratat cum se cuvine. Temperatura ambientală este strict controlată, iar umiditatea aerului și lumina sunt factori decisivi pentru confortul produselor din ciocolată.

Dar să ne întoarcem la berea infuzată cu boabe de cacao. Având în vedere temperatura ridicată și soarele unei zile de vară, care este primul loc dintr-un magazin unde ne îndreptăm atenția? Cu siguranță, vitrina frigorifică. Ignorând toate produsele din ciocolată, merg hotărât spre băuturile din sticlă de culoare brună care mi se păreau că stau foarte confortabil la rece. De la depărtare, nu știam ce conțin, însă tare surprins am fost când am citit „Cocoa Beer”. Fără să stau pe gânduri, m-am servit. Până în momentul degustării încercam să îmi fac o idee despre profilul aromatic. Trebuie să recunosc, berea brună infuzată cu boabe de cacao este un preparat care merită încercat, în special de persoanele care apreciază berea… sau ciocolata.

În mod natural, berea brună prezintă arome care amintesc de ciocolată, dar infuzând boabele de cacao, acestea se amplifică în produs. În procesul de obținere a berii, în plus față de hamei, componenta principală pentru aromă, sunt adăugate și aceste coji provenite din boabele de cacao, care în cele mai multe cazuri, nu mai sunt folosite în alte scopuri.

Pe lângă berea infuzată cu boabe de cacao, în hotelul ciocolatei clienții vor fi surprinși de sortimentele de ciocolată caldă, praline sau gustări pe bază de ciocolată, desigur. Aici este locul în care originalitatea și autenticitatea predomină în fiecare preparat.

Așadar, orice excursie în Copenhaga merită să fie aromatizată cu berea infuzată cu boabe de cacao. Nu este un produs pe care îl întâlnim în fiecare zi, dar cu siguranță pot spune că a fost o băutură cu gust unic, aromată cu boabe de cacao de calitate.

În final, trebuie amintit faptul că boabele de cacao, pe lângă gustul specific, au și caractere funcționale. Printre beneficiile consumului de cacao (sub diferite forme) se numără și proprietatea antioxidantă. În boabele de cacao se găsește o cantitate semnificativă de polifenoli, care conform studiilor, reduc inflamațiile, reglează presiunea sanguină și nivelul colesterolului. Evident, berea infuzată cu boabe de cacao conține la rândul ei o parte din aceste substanțe, pe lângă cele de aromă care oferă o savoare unică.

Mai Multe

More article