Poveşti de călătorieAnul Nou Chinezesc pe străzile Valenciei

Anul Nou Chinezesc pe străzile Valenciei

Un amalgam de culoare, dragoni care se unduiesc pe ritmuri de muzică asiatică lentă, lei blânzi ce se lasă mângâiați și o mulțime de activități grandioase demne de o cultură măreață cum este cea a Chinei.

Anul_Nou_Chinezesc_Maimuta_de_Foc_Valencia_2016

Cam așa au arătat străzile Valenciei în aceste zile de sărbătoare pentru poporul asiatic.

Noul An chinezesc, sau Festivalul de Primăvară, vine odată cu prima lună nouă. Aceasta deschide o serie de petreceri pline de culori, dar și de timp petrecut cu cei dragi. Sărbătoarea durează mai mult ca în basme…15 zile.

Anul 4714 din cronologia chineză este anul Maimuței de Foc, care începe din 8 februarie 2016 și se termină în 27 ianuarie 2017. Festivalul de Primăvară începe odată cu prima lună nouă din an și se finalizează cu apariția lunei pline, un proces care durează cinsprezece zile.

Data Noului An Chinezesc diferă de la an la an, fiind o diferență majoră de calendarul Gregorian.

Cinsprezece zile de sărbătoare, pline de tradiții, de mâncare și de momente petrecute în familie, indiferent de locul în care îl sărbătoresc.

Parada a fost deschisă de Dragonul Chinez, care simbolizează înțelepciune, cultură și bogăție.Este unul dintre simbolurile cele mai importante din cultura și tradiția chineză și în timpul dansului, artiștii îl susțin cu ajutorul unor bețe care sunt mișcate pentru a-l face să se unduiască, lăsând impresia că acesta dansează pe ritmuri de tobă și gong.

Leul Chinez, și el face parte din paradă, iar spre deosebire de Dragon, acesta poate fi mult mai colorat. De regulă, aici este nevoie doar de unul sau doi artiști iar el este un simbol al vieții și al bogăției.

Străzile erau pline de oameni curioși să vadă aceste lucruri, în special de copii, care la final primesc dulciuri de la primarul orașului.

Anul_Nou_Chinezesc_2016_Valencia

Mult roșu, căci aduce noroc; porți deschise ca să plece anul vechi și să vină cel nou și cel mai important focul de artificii care are un dublu sens: să sperie spiritele rele ca să se înceapă noul an fără ele și bineînțeles spectacolul visual.

Mai Multe

More article