Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mari4 ingrediente pentru un 2022 remarcabil

4 ingrediente pentru un 2022 remarcabil

Terminarea unui an, te face să întorci privirea către ce a fost și să rememorezi clipe ce au avut diferite gusturi- unele dulci, unele amare, altele neidentificabile sau chiar…mixte.

Fiecare an, cu experiențele trăite, te sculptează și remodelează, făcându-te să te recalibrezi și să îți ajustezi viziunea asupra dorințelor și viitorului.

Încheierea unei etape aduce cu sine introspecție, cugetare și planificare.

La finele unui an, cu un pas în trecut și cu gândul la viitor, simți greutatea deciziilor luate sau amânate, sperând ca, din anul ce vine, să faci unul mult mai bun.

Dar, ce înseamnă acest mai bun și mai bine?!

Pentru fiecare, altceva.

Există însă, câteva elemente comune, care ne fac bine tuturor, chiar și în diversitatea umană existentă.

După sărbătoarea Crăciunului, cu mâncare savuroasă și persoane dragi în juru-ți, urmează o săptămână de ordine generală: scapi de hainele care simți că nu te mai caracterizează, renunți la obiecte ce aglomerează spațiul, te descotorosești de chestii inutile prezentului și speri să apuci să șezi tihnit și să îți creezi o viziune pentru anul ce vine.

Procesul transformațional se conturează atât prin prisma persoanelor întâlnite, cât și prin aplicarea inspirației într-o maineră personală, a valorilor create, precum și a celor citite.

Și, pentru ca viața noastră să fie delicioasă și remarcabilă, am selectat 4 INGREDIENTE ce pot fi observate în succesul și bunăstarea persoanelor ce au trăit sau trăiesc, o viață dincolo de inerție și plictis cotidian.

INSPIRAȚIA

Ne inspiră elemente ale naturii, obiceiurile altora, viața trăită într-un anume fel a unor persoane influente, acțiuni eroice sau simple, gesturi și rânduri din cărți.

Cum putem face ca, ceea ce ne inspiră, să nu fie doar un fleac ce trece fără a ne atinge structura obiceiurilor zilnice?

Asta, descoperă fiecare, prin înțelegerea importanței transpunerii inspirației în acțiune.

Inspirația este, mai întâi de toate, o abilitate– aceea de a accepta că există mai bun, mai frumos, mai demn și mai asumat decât ceea ce faci și ești în acest moment.

Inspirația, este asemenea unei spovedanii morale și spirituale, în care recunoști că, prin tot ceea ce te inspiră și nu integrezi în momentele tale, pui frână unor momente grandioase, doar prin simplele alegeri de zi cu zi.

VIZIUNE

Cum te simți atunci când tot ceea ce îți propui, devine palpabil și vizibil ?!

Ce stare ai, atunci când, o idee ce, odată era doar printr-un colț al minții tale, acum, este chiar aici, în plan real ?!

Ce îți spui, atunci când nimeni nu credea în capriciile pe care ți le doreai, dar acum, acele capricii s-au dovedit a fi niște țeluri mărețe și pe care alții nu le-ar fi putut atins ?!

 Să ai o viziune, nu dăunează decât autolimitării și minimizării personalității tale.

Prin permisiunea pe care ți-o dai, de a visa și a năzui, îți creezi cel puțin 3 bucurii:

  1. bucuria de a ieși din realitate
  2. bucuria de a spera și a creiona stări pozitive
  3. bucuria de a crede și a nu te îndoi

Viziunea, este o chestiune personală, un dar ce îți poate fi trimis doar ție, cu anumite scopuri.

Așa că, nu fii modest și nu îți reduce existența, doar pentru a fi conform unor cutume și standarde.

Dintr-o viziune pe care o ai, poți ajunge inspirație.

Doar Cerul, să-ți fie limita.

CURAJUL DE A FI ȘI A FACE

Curajul, nu este aparține doar personajelor mitologice, cu supraputeri.

Curajul, este unul dintre ingredientele ce resetează cursul vieții.

De la decizii precum a începe noi proiecte, a renunța la un viciu, a interacționa cu diverse persoane, a spune NU, a începe să trăiești conform așteptărilor tale, până la a renunța la zahărul în exces, a nu mai pierde timp, a consuma resurse inutil, toate, sunt o formă de CURAJ.

Deciziile minore, pot reconstrui fațada viitorului.

CONȘTIENTIZARE

Platoul vieții este de fapt, cel care ne expune încontinuu la învățare și dezvoltare, pentru că școala, pare-se că a devenit locul în care se pierde potențial și se aplatizează și uniformizează eul. Să ne bucurăm de experiențe și să ne transformăm realitatea, prin ALEGERI CONȘTIENTE.

Sănătatea, bucuria, prezentul, relațiile, situația financiară, trec la un nivel superior atunci când este atinsă starea de conștientizare. Cu siguranță, prezentul capătă alte nuanțe, îmbrăcat în utilitatea lui a ști de ce faci ceea ce faci.

Cum s-ar schimba cursul vieții dacă am începe să fim mai atenți ?

Atenție și conștientizare, la cum, fiecare decizie ne apropie sau ne îndepărtează de libertate, longevitate, armonie relațională și independență financiară.

 

Cum ar fi, ca pe lângă cele 4 ingrediente, să mai adăgați cel puțin încă 4 ?!

Așa, ați avea un infinit de posibilități, prin care să faceți din 2022 un an remarcabil, dintr-o sumedenie de puncte de vedere.

CERUL SĂ VĂ FIE LIMITA.

Până data viitoare, gânduri senine.

Gyorgydeak Patricia©

Ultimele postari ale lui Patricia (vezi toate)

Mai Multe

More article