Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariVara sanie şi iarna car...sau cum să înveţi schiul pe iarbă

Vara sanie şi iarna car…sau cum să înveţi schiul pe iarbă

Să înveţi schiul pe zăpadă, e la mintea cocoşului; aşa e logic şi aşa s-a făcut de când a apărut acest sport. Doar că, acum cu toate noutăţile, invenţiile şi evoluţia în direcţii nebănuite, ceea ce este bine, nu mă înţelegeţi greşit:), cocoşului i-a cam explodat mintea în mii de cioburi. Nu mai poate cuprinde cu capul lui împănat ceea ce şi noi ne imaginăm doar.

Unul din oamenii dragi mie, Oana Poenar de la Cavnic, mi-a spus, în timp ce zâmbea la reacţia mea perplexă, că au cumpărat de la italieni o pârtie de silicon pe care se poate învăţa schiul, vara. Oricum Oana e plină de imaginaţie şi, cum vede ceva, îi trebuie şi ei :). Aşa a făcut şi cu pârtia de sănii, cu piscinele din interior şi exterior, de parcă nu ajungea una. Nu, ea să fie pregătită şi pentru turiştii care vin vara:

„E foarte fain şi vin mulţi să înveţe să schieze vara. Cu alunecatul, care este mai rapid decât pe zăpadă, te obişnuieşti, după câteva coborâri.  Am văzut tehnologia asta la un târg al operatorilor de turism, din Italia şi după ce am cumpărat-o, a venit chiar managerul firmei să o monteze. E simplu cu ea. Nu trebuie demontată, are garanţie peste 20 de ani şi după ce se topeşte zăpada, deja poate fi folosită.”

Da, şi Oana şi toată familia ei, aşa cum am mai scris depre ei, vara se pun pe investiţii. Aşa a fost şi cu pârtia de schi pe timpul verii. Acum, nu demult, când au cumpărat-o ei, a fost prima din România. Acum, mai există una la Braşov.

Hai să vă spun cum e cu schiatul vara. Pârtia se foloseşte cu echipamentul standard: schiuri şi clăpari. Chiar dacă vremea ar permite câteva ture în costum de baie, nu se recomandă, mai ales pentru începători. La căzături…nu e tocmai plăcut. Porţiunea de silicon este aşezată pe pârtia de începători de la SuperSki Cavnic pe care urci cu ajutorul benzii acţionată electric.

„Avantajul este că vara înveţi mai uşor să schiezi. E mai plăcută vremea, alunecarea este uniformă, nu depinde de forma pe care o ia zăpada, în funcţie de temperatură şi monitorii sunt pregătiţi să vină să ofere ajutor, dacă programările sunt făcute cu măcar 24 de ore înainte.” (Oana Poenar, administrator SuperSki Cavnic)

Cam aşa stă treaba cu sania cumpărată pe timpul verii. Nu chiar la costum de baie, dar cu tricou şi o pereche de colanţi rezistenţi, pe schiuri, vara te mişti parcă mai uşor decât apărat de vântul tăios care îţi loveşte faţa, cu grămada de accesorii şi echipamentul gros.

 

Mai Multe

More article