Poveşti de călătorieVacanță în Elveția - planificarea călătoriei și recomandări turistice

Vacanță în Elveția – planificarea călătoriei și recomandări turistice

Una din dorințele mele fără dată de expirare este să călătoresc, să cunosc, să explorez, să am parte de experiențe faine. Această dorință este în același timp unul din motivele pentru care merg în fiecare zi la job, pentru că altfel aș munci doar pentru a supraviețui.

Următoarea oprire: Elveția

Orașe: Geneva, Berna, Zurich, Basel

Membri gașcă: 9

To do list: #brânză #ciocolată #PaulKlee #Einstein, doar e o vacanță în Elveția!

După ce am cumpărat biletele de avion și am facut rezervările pentru fiecare oraș pe care urma să îl vizităm, am început adevăratul research care mă interesa pe mine: planificarea fiecărei zile & transportul între orașe.

Am verificat site-uri de recomandări, bloguri și vloguri de călătorie, am făcut o listă de obiective turistice pe care le-am clasificat după rating, dar și după dorințele fiecăruia de a le vedea/ vizita, pentru a nu rata ceva important. Pentru a avea întreaga gașcă acces la planificare am folosit aplicația VisitACity – organizează pe ore toate obiectivele pe care le introduci, în funcție de locația pe hartă și programul de vizită.

De ce mă pasionează transportul între orașe v-ați putea întreba… nu mă pasionează, dar am avut un mic șoc să realizez că Elveția e puuuțin cam scumpă pentru bugetul meu, așa că am avut o dorință arzătoare de a reduce costurile cât de mult posibil.

Diferența între biletele de tren de pe site-ul oficial SBB și GoEuro este considerabilă: chiar și 40 CHF. Mi s-a părut incredibil că aș putea da pe un bilet de tren mai mult decât pe biletul de avion… 

Nu am găsit review-uri relevante privind cea mai ieftină și eficientă soluție, dar am riscat și a ieșit bine. Din acest motiv vreau să scriu aici pentru următorii călători care ar putea avea aceeași dilemă: da, am cumpărat bilete de tren de pe site-ul goeuro.com și au fost perfect în regulă. 

Trebuie doar să fiți la timp pe peron și să aveți biletele pe telefon sau printate.

Am luat în calcul și închirierea unei mașini, dar cred că asta este o soluție atunci când vrei sa vizitezi zona rurală, natura, locuri în care e mai complicat de ajuns cu transportul în comun. 

În sfârșit, să vă spun câte ceva și despre primul oraș în care ne-am început weekendul prelungit: Geneva.

Atenție! imediat după controlul pașapoartelor și înainte de a ieși din zona de recuperare a bagajelor, există un tonomat de la care poți lua un bilet de bus gratuit pe ruta aeroport-hotel. La hotel primești un abonament pentru toate liniile de transport pentru ziua/zilele de cazare. Beneficiul turistului 🙂 

Am început cu o cafea și un sandwich, apoi am luat-o la pas către centru. Prima oprire a fost Jet d’eau, fântâna iconică a Genevei, pe care o poți zări inclusiv din avion. Înaltă de 140 metri, ține constant în aer aproximativ 7000 litri de apă.

La ce vă mai gândiți în afară de Alpi, brânză și ciocolată atunci când spuneți Elveția? 

Geneva este cunoscută în întreaga lume pentru producția de ceasuri. De aceea Flower clock este una din cele mai populare atracții ale orașului. Chiar și iarna cesul arată impecabil, pentru că nenicii care sunt responsabili de el, au grijă să nu i se ofilească nici măcar o frunzuliță. 

Ce înseamncă să fii precis ca un ceas elvețian…

Recomand o oprire la Catedrala St Pierre, construită în secolul 12. Este cel mai înalt punct din centru și oferă o panoramă 360 a orașului. Trebuie însă să aveți rezistență fizică sau perseverență, căci e puțin de urcat până în vârf.

Bineînțeles, nu există oraș în care să nu bifez un muzeu de artă. Muzeul de Artă și Istorie din Geneva este fain,  mai ales partea istorică.

Cel mai dificil lucru în centrul Genevei a fost să găsim un loc în care să mâncăm. Nu am reperat nici măcar un fast food pe o rază de… 60 de minute. Centrul era ticsit de baruri și cafenele. După o oră și 5000 de pași, am descoperit un restaurant care avea și brânză și scoici și mâncare de post, așa că toată gașca a fost mulțumită.

Vă recomand să încercați orice cu pește! Este incredibil de gustos!

Și vă mai recomand să vă faceți temele de acasă și să aveți o hartă cu voi. Roamingul e piperat în Elveția.

Mai Multe

More article