Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiUnul dintre Top 4 chirurgi din ţară consultă la Centrul Medical Andrea...

Unul dintre Top 4 chirurgi din ţară consultă la Centrul Medical Andrea K.

Dr. Raluca Bodea este parte din managementul Centrului Medical Andrea K., deschis în Gherla, judeţul Cluj, la începutul lui noiembrie.

Dr. Raluca Bodea este în top trei cei mai renumiţi chirurgi din România în privinţa intervenţiilor pentru cancerul de pancreas, una dintre cele mai grele intervenţii chirurgicale şi care se face în doar câteva centre din ţara noastră.

Raluca este omul care oferă foarte mult din ceea ce ştie şi din ceea ce este, din punct de vedere profesional, în primul rând. A reuşit, până acum, să transmită o parte importantă din cunoştinţele ei,  mai multor generaţii de rezidenţi cu care a lucrat. Este unul din cei mai aleși îndrumători de rezidenţiat şi vin la Cluj pentru a învăţa de la ea, rezidenţi din toată ţara.

Nu este, însă, o persoană comodă, mai ales pentru cei care nu sunt pregătiţi să facă lucrurile “aşa cum trebuie”. Încă din perioada facultăţii trebuia, neapărat, să ştie totul, foarte bine şi se pregătea continuu. Timpul pentru ea era puţin, însă era conştientă că ceea ce urma, merita fiecare noapte nedormită.

Raluca a rămas şi acum, după mulţi ani de la terminarea facultăţii, o perfecţionistă. Şi, oare cum să fii altfel atunci când este vorba despre viaţa oamenilor care se lasă pe mâna ta, cu încredere. Probabil că încrederea celorlalţi în profesionalismul ei este, de multe ori, apăsătoare pentru MEDICUL CHIRURG, însă pentru OMUL, Raluca Bodea, reprezintă o povară pe care e pregătit să o ducă.

Raluca Bodea a terminat medicina şi, apoi, în 2009 rezidenţiatul, la Cluj. A făcut doctoratul în cancerul de pancreas şi a rămas în acelaşi centru, în care a profesat şi ca rezident, Clinica Chirurgie III. Are competenţe în chirurgia laparoscopică avansată şi în chirurgia oncologică şi a realizat, până în prezent, peste 7.000 de intervenţii, laparoscopic şi clasice. Dr. Raluca Bodea operează toate afecţiunile care se găsesc în zona abdomenului: stomac, intestin subtire, intestin gros, pancreas, rect, ficat, colecist, apendic, hernii şi eventraţii.

Raluca Bodea este chairman la numeroase congrese de chirurgie de pancreas, unde execută live, operaţii demonstrative şi este invitată de multe reviste medicale să analizeze articole, înainte ca acestea să vadă tiparul. Ca autor, Raluca a scris multiple capitole în tratate de chirurgie şi, în specialitatea ei, are zeci de articole publicate la nivel international.

Totodată, Raluca Bodea este o persoană modestă şi blândă cu care îţi e mai mare dragul să povesteşti. Îi place să descopere locuri noi şi să călătorească, în puţinul timp liber. În locul unei croaziere de lux, Raluca preferă un circuit cu bicicleta. Astfel poate experimenta şi ploaia, şi întâlnirea cu oameni noi, dar  şi momentele în care poate opri vuietul gândurilor pentru a admira un apus de soare.

Din fericire, Dr. Raluca Bodea este parte din managementul Centrului Medical Andrea K., deschis în Gherla, judeţul Cluj, la începutul lui noiembrie. Aici, oferă consultaţii, coordonează echipa de medici şi se asigură că pacienţii sunt puşi pe primul plan. Este un roman care ar fi putut, cu uşurinţă, să fie renumit şi peste hotare, însă a ales să rămână acasă, în România.

1 decembrie, ziua tuturor românilor, este şi ziua de naştere a Ralucăi Bodea! La mulţi ani!

1 COMENTARIU

  1. Mult stimată doamna doctor, îmi exprim toată recunoștința și mulțumirea pentru tot efortul depus de dumneavoastră. Sunteți o ființă minunată, un medic profesionist de înaltă clasă și un om cu suflet mare! Sunteți un om de aur al României! La mulți ani!

Comments are closed.

Mai Multe

More article