Other web storiesSuntem aici pentru cei care vor o viață fără gluten

Suntem aici pentru cei care vor o viață fără gluten

În premieră absolută, la Cluj-Napoca s-a deschis zilele acestea prima patiserie cu produse fără gluten. Se numeşte, foarte inspirat, Gustuşor şi promite să fie un brand de referinţă pe piaţa, destul de săracă încă, a produselor destinate consumului celor cu intoleranţă sau sensibilitate crescută la gluten.

Am întrebat-o pe Anca Cozma, fondatoarea conceptului Gustuşor, cum a început această aventură… fără gluten.

Gustușor s-a născut din încăpățânarea mea de a putea mânca aluat bun și sănătos. Dacă nu aș fi fost diagnosticată cu intoleranță la gluten, n-aș fi înțeles niciodată dorința unui om de a mânca produse din aluat. Dieta aglutenică se adresează atât persoanelor cu vulnerabilitate la consumul de gluten (celiaci, cei cu boli autoimune, sindrom Down, autism etc) cât și acelora care doresc să experimenteze produse dietetice de o înaltă calitate nutrițională și un gust aparte.

Sunt absolut convinsă că ceea ce am reuşit să facem e grozav, mai ales ca am beneficiat de un parteneriat eficient cu laboratorul de cercetare al USAMV. Echipa care lucrează la noi este formată din trei fete inimoase, toate absolvente de USAMV (inginerie alimentară) şi foarte, foarte pasionate de ceea ce fac. Ne bucurăm că pot discuta cu clienţii noştri, le pot face recomandări, le pot explica în detaliu atât conţinutul produselor cât şi tehnologia de preparare, pot povesti amănunţit despre oricare aspect sau detaliu al acestei provocări , dificile de altfel, a realizării produselor de patiserie aglutenice şi pot răspunde oricăror întrebări.
După câteva luni de muncă susţinută, de încercări, de testări şi de degustări de produse, în sfârşit am reuşit să deschidem patiseria multvisată, cu produse în totalitate fără gluten . Sunt extrem fericită că am primit aprecieri şi încurajari încă din prima zi, iar de la o clientă care ne-a urmărit evoluţia pe social media am primit şi flori.
Le mulţumim celor care au încredere în noi şi le mulţumim şi celor care au aşteptat cu interes, cu ochii pe facebook să afle când deschidem.
Ne dorim din suflet să vă satisfacem toate exigenţele şi sperăm să ne fiţi clienţi fideli de azi încolo, pentru că noi suntem aici pentru cei care vor o viață fără gluten. 

Am deschis cu o varietate destul de mare de produse sărate şi dulci alături de vedeta zilei: pâinea ţărănească. Avem covrigei, sărăţele, cornuleţe cu in, cookies cu vanilie şi cacao, sau vanilie şi pepite din  ciocolată,  cornuleţe cu vanilie, chec, prăjitură cu cacao şi cocos, mălai în lapte,  carrotcake, cheesecake, brownie, brioşe cu cacao şi vanilie. Rămânem deschişi sugestiilor clienţilor noştri şi promitem să nu facem niciodată rabat de la standardele pe care ni le-am asumat.

Iar acum, să vedem dacă vă facem poftă cu câteva imagini „proaspăt scoase din cuptor”.

Clienţii sunt întâmpinaţi cu câteva mostre proaspete pentru degustare, au un locşor numit „colţul tău de fericire” în care pot mânca în cazul în care nu mai au răbdare până acasă, pot lansa comenzi pentru evenimente sau pur şi simplu pot cumpăra produsele dorite.

Am fost asiguraţi la plecare că produsele nu conţin niciun fel de amelioratori sau de premixuri, sunt făcute doar cu ingrediente certificate, însă cu siguranţă conţin ceva anume ce crează …dependenţă. Acel ceva anume se numeşte simplu dragoste.

Aşadar notaţi-vă adresa şi poftiţi la degustare.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article