Other web storiesŞi, într-o dimineaţă de luni mi-am făcut cafeaua la ibric:)

Şi, într-o dimineaţă de luni mi-am făcut cafeaua la ibric:)

Teoria conform căreia schimbarea începe cu noi o auzi atât de des din gurile intoleranţilor care aşteaptă îngăduinţă, a invidioşilor care tânjesc la aprecierile sincere şi dezinteresate ale apropiaţilor sau a zgârciţilor care sunt siguri că li se cuvine dărnicia, încât, de multe ori nu îi mai acorzi atenţia şi valoarea cuvenite.

Aşteptăm să se schimbe celălalt, să vadă ce bine i se întoarce şi cât de multă dreptate am avut.

Schimbarea de sine, la mine, începe de luni, la fel ca dieta. Nu, nu chiar în fiecare zi de luni. Şi, dacă tot e să fiu sinceră, dieta o încep de duminica amăgindu-mă că astfel câştig 24 de ore în care am timp suficient să mai pierd vreo 300 de grame. Şi poate e mai bine aşa pentru că aşa nu încurc zilele. Deci, duminica e de slăbit, lunea e pentru schimbare.

Am inventariat repede, într-un gând din sertarul memoriei de scurtă durată:), obiceiurile zilnice. Nu m-am oprit neapărat la cele despre care spun alţii că ar fi nesănătoase, ci le-am luat la rând aşa…la plezneală: cafeaua preparată printr-o apăsare de buton, din boabe proaspăt măcinate, hidratarea facială matinală, mersul cu maşina către şi de la serviciu, lungile discuţii telefonice, statul de plictiseală cu ochii în facebook etc.

Am hotărât să selectez câteva şi să le adun într-un fişier, să am dovada bunei intenţii şi a determinării!

Vă scriu şi vouă lista, chiar acum!

De luni:

  1. Voi respinge un apel pe zi şi voi înlocui convorbirea, dacă este necesar, cu un mesaj. Discuţiile de omorât timpul, ne răpesc, în realitate, prea multe minute şi, uneori dacă persoana este şi agasantă ne mai şi enervăm fără sens.
  2. Voi zâmbi cu sinceritate, măcar o dată pe zi, unei persoane pe care îmi e greu să o privesc detaşat şi de care mă leagă o poveste sau o amintire neplăcută.
  3. Voi număra până la 10, măcar o dată pe săptămână:), când voi primi vreo critică sau observaţie şi sunt impulsionată să reacţionez în apărare.
  4. Voi ridica privirea din social media când mă voi surprinde navigând hai-hui privind preţul unor obiecte de care oricum nu am nevoie şi voi privi în jur pentru măcar 5 minte.
  5. Voi lăasa maşina acasă o zi pe săptămână, când nu plouă, nu e nici nu e prea cald, nici prea frig pentru a circula pe jos. Trebuie să găsesc plăcere în schimbarea asta că doar n-o să-mi fac rău cu mâna mea:)
  6. Nu voi lăsa să îmi scape printre buze măcar un reproş pe săptămână (oricum cred că e prea mare efortul) pe care ard de nerăbdare să îl lansez cu viteză de supersonic.

Şi am scris astea într-o vineri. Aveam timp suficient, până luni, să le tot fac medii aritmetice, geometrice, să găsesc căi de mijloc ale schimbării…să nu le pornesc pe toate deodată. Şi am decis să îi dau drumul!

Schimbarea trebuie să înceapă cu tine, mi-am spus. Aşa că, luni dimineaţa mi-am făcut cafeaua la ibric!:)

Mai Multe

More article