Poveşti din ClujȘcoala de mers pe bicicletă pentru cei mari

Școala de mers pe bicicletă pentru cei mari

Înainte de a citi povestea, trebuie să știi că dacă dorești să înveți să te dai pe biță, în 26 iulie, poți opta pentru lecții gratuite, la Cluj-Napoca.

A fost destul de complicat, ca după Electric Castle, în ziua de luni, să găsesc pe cineva cu mințile la el și suficient de logic :).

Cătălin Dorgo este voluntar la Ride2Work și mi-a spus, în final, povestea ideii unei școli de mers pe bicicletă pentru adulți.

„Deși nu aș putea spune cu exactitate, de unde și de când ne-a venit ideea evenimentului Learn 2 ride, de joi, 26 iulie, ne propunem să deschidem o ușiță către astfel de acțiuni. Chiar dacă sunt, aparent, foarte simple, astfel de acțiuni sunt mai complexe, dragi și apropiate sufletului nostru, dar și o experiență mult mai emblematică decât la prima vedere și pentru mulți, unică.

Știu că în cadrul festivalului Ride Fest din 2017, unul dintre workshopurile pe care le-am desfășurat a fost acest Learn 2 Ride.

Unul dintre noi, voluntarii care iubim bicicletele, a gândit, cel mai probabil cu voce tare, puțin empatic și rușinat: “oare ce ne facem cu oamenii care nu se știu da pe bicicletă cu toate că au trecut de vârsta copilăriei?”

N-am știut nicio clipă dacă evenimentul va fi un success, dacă vom avea participanți și am avut mari emoții dacă suntem capabili să învățăm pe cineva să pedaleze de la zero.

După cum probabil v-ați dat deja seama, Learn 2 Ride este un eveniment marca Ride 2 Work Cluj în cadrul căruia învățam primii pași în a ne da pe bicicletă (mai corect ar fi primele pedale:)). Ne adresăm în special copiilor mai mari, adulților ce își doresc să învețe mersul pe bicicletă, dar nu au oportunitatea, timpul sau poate se tem de mici accidente.

Noi, voluntarii Ride 2 Work, alături de firma Accenture și Primăria Cluj, organizăm prima ediție din Cluj, de dat pe bicicletă. Simplu, joi în 26 iulie, la ora 18.00 în Baza Sportivă Gheorgheni, punem bicicletele la dispoziție, voluntari cu zâmbete pe buze, o limonadă pentru revigorare și învățăm împreună să pedalăm.


Vreau să accentuez cuvântul împreună, căci, deși pare atât de simplu, “ca mersul pe bicicletă”, pedalatul necesită coordonare, echilibru și atenție.

Evenimentul în sine are 2 scopuri. Unul este clar: predăm mersul pe bicicletă, iar celălalt ține de comunitatea de bicicliști si clujeni pasionați de această practică. Pe termen lung ne dorim o comunitate cât mai unită și mai implicată civic. Pe scurt, vă așteptăm să învățați să pedalați sau să ne ajutați să-i învățăm pe cei care doresc să învețe, dar și să ne cunoastem, joi seara la Learn 2 Ride.

Ah, și să nu-mi uit una din vorbe! În urma ședințelor de mers pe bicicletă, de anul trecut, au încercat mai mulți curajoși să învețe pedalatul, însă doar patru dintre ei au plecat acasă cu titlul de biciclist începător.”

3 COMENTARII

  1. Degeaba înveţi să te dai pe bicicletă dacă nu eştiposesorul unui dram de respect.Respect pentru ceilalţi participanţi la trafic.Degeaba dacă nu VREI să aplici cunoştinţele tale în legătură cu regulile de circulaţie! Degeaba dacă nu respecţi pietonii şi mergi pe trotuar claxonând.Nu ai acest drept! D E G E A B A !!!

  2. Buna ziua ! Oare o persoana de 62 ani poate sa mai invete sa se dea cu bicicleta cu 2 roti ?
    Se mai fac azi in pandemie ,in 2021 undeva , cursuri , lectii , de ex in Cluj Napoca unde locuiesc eu ?

  3. Bună ziua, as dori sa știu dacă și în 2021 exista la Cluj Napoca, o școală /cursuri de învățare de mers cu bicicleta pentru adulți ?

Comments are closed.

Mai Multe

More article