Poveşti din ClujFestivalul ziua vs. festivalul noaptea

Festivalul ziua vs. festivalul noaptea

Şi iată că a sosit ziua cea mare. A început mult aşteptatul festival Untold şi, de cum s-au deschis porţile ne-am înfiinţat şi noi la treabă.

Spun din nou cu mână pe inimă: ar trebui să fie bilete de zi şi bilete de noapte. Evident că nu se poate, evident că am spus înainte o mare prostie, dar „festivalul ziua” e altă poveste decât „festivalul noaptea”. Mă gândesc şi eu că nu se poate, că e imposibil din punct de vedere organizatoric, dar poate….mai încolo, când tehnica va mai evolua puţin, ar putea „copiii destepţi” să facă cumva ca brăţările puse la mână ziua, să te transforme noaptea într-un dovleac sau în altceva şi „puffff”, să dispari din peisaj ( altfel nu văd cum ai putea ieşi de bunăvoie). În fine, nu se poate, nu se poate, dar e atât de frumos ziua, încât e păcat să nu savurezi pe îndelete totul, adică tot ceea ce noaptea nu vezi atât de bine sau, mă rog, vezi altfel. În plus, dacă stai şi toată noaptea, cu siguranţă că în ziua următoare nu prea mai eşti în stare de mare lucru.

Acum să va spun cum a fost în prima zi. Am aşteptat cuminte să se facă amiază, mi-am luat cele mai comode sandale, mi-am pornit pedometrul şi am intrat pe porţile festivalului. Prima surpriză a fost că era deja multă, foarte multă lume, la fel de nerăbdătoare că şi mine. A două surpriză, la fel de plăcută, a fost organizarea extraordinar de fluidă a intrării efective pe porţile festivalului. Signalistica foarte bună, voluntari peste tot, multe culoare marcate pentru intrare. Perfect, ce mai.

Ei şi de aici, după primii paşi, am intrat parcă într-o altă lume. O lume de poveste, de vis, de festival, de vacanţă, o lume frumoasă, caldă, prietenoasă şi extraordinar de interesantă. Atât de interesantă încât, deşi mi-am propus să iau la pas sistematic fiecare alee, să savurez şi să nu ratez nimic, nu m-am putut abţine să nu trec în zig- zag de pe o alee pe alta, furată de „atmosfera”. Sunt extraordinar de multe de văzut şi parcă nu te poţi sătura în tihnă de fiecare colţisor, pentru că te atrage altul ca un magnet.
Ceea ce este întradevăr fascinant este modul în care „peste noapte”, mai exact în doar câteva zile s-a amenajat un spectaculos oras de poveste într-un loc care, până acum câteva zile era doar un parc liniştit.
Să iau acum sistematic punctele de atracţie care m-au cucerit.

Ştiţi foişorul în care, în zilele „normale”de vară se oficiază căsătoriile? Îl ştiţi, da? Peste noapte s-a transformat într-un foişor magic, aşa se şi numeşte: Foişorul Magic, care e plin de surprize şi arată cu adevărat spectaculos. Aici găseşti oglindă fermecată care te poartă în altă lume, ameţeşti uitându-te la decorul „de pe altă lume”, îţi faci fotografii îmbrăcat sau accesorizat cu recuzită „din altă lume”si parcă nu mai vrei să pleci niciodată.

Romania All inclusive este cea de-a două atracţie. Aici oricine poate deveni transilvănean în doar 5 minute. Dacă nu ştiţi cum, vă mai ţin puţin în suspans şi vă povestesc mâine despre zona asta. Vă dau doar un pont. Cheia magiei de aici e….palinca.

Am întâlnit tineri înfăşuraţi în steagurile ţărilor din care au venit. Am văzut doar în câteva ore steagul Columbiei, al Braziliei, al Elveţiei, al Spaniei, al Marii Britanii şi desigur al României. Grozav şi impresionant, nu? Oamenii ăştia care au venit de peste mări şi ţări au ţinut să-şi aducă cu ei câte o bucăţica din ţara lor în ţara noastră.

Zonele de mâncare sunt absolut grozave, diversificate, ofertante, bogate şi…..mai toate îţi lasă gura apă. Dacă nu eşti foarte hotărât de la bun început ce să cauţi să mănânci, ai o mare problemă. Ajuns la faţa locului, chiar nu te mai poţi decide.

Răsfirate prin toate cotloanele parcului, găseşti zone de fashion& beauty care mai de care. Doar să ai bani la tine, că ofertele de haine, accesorii, genţi sau pantofi sunt copleşitoare şi extrem de tentante. Sunt make-up artişti care-ţi fac machiajul în ton cu festivalul, şi hair stilişti care-ţi împletesc părul cu extensii colorate sau te coafează cum nici nu te-ai fi gândit. Mă rog, eu nu m-aş fi gândit. Bărbaţii au şi ei un barber shop cu aer vintage/fancy/trendy unde-şi aranjează look-ul. Sunt tare haioşi băieţii ăştia! Am văzut unul cu barba violet şi altul cu barba albastră. Oare de aici e şi vestitul Barbă Albastră???

Gata. V-am povestit top 5 atracţii de azi şi nu vreau să vă dezvălui chiar totul din prima zi. Vă mai las şi pe voi să descoperiţi, să savuraţi şi să va bucuraţi de surprize.

Untold ziua 1 – nota 10!

PS pedometrul meu arăta 12.850 de paşi (cca 9,5 km) în cele 5 ore de „festivalul ziua”, aşadar să nu credeţi că e chiar floare la ureche.

Mai Multe

More article