Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariRaftul „Cărțile cuplului”, numai la Cluj-Napoca

Raftul „Cărțile cuplului”, numai la Cluj-Napoca

În luna martie s-a lansat la Cluj un nou proiect inedit inițiat de Librăriile Cărturești Cluj în parteneriat cu Mind Education & Health și Școala pentru Cuplu.

Este vorba despre raftul tematic lunar cu cărți de psihologie și dezvoltare personală, cărți recomandate de un specialist și care pot fi achiziționate cu reducere de 20% în ziua inaugurării raftului. Ideea a venit natural în urma colaborării excelente dintre Cărturești și Domnica Petrovai, psiholog și psihoterapeut, care a susținut în librăriile Cărturești două serii de întâlniri (Crești odată cu copilul tău și La bine și la greu – viața în cuplu) foarte apreciate de participanți.

Într-o mare de cărți dedicate dezvoltării personale din care e uneori greu să alegi ce e bun și eficient, acest raft se dorește a fi o garanție a calității, prin faptul că informația a fost analizată și recomandată de un specialist.

Fiind un subiect de mare interes, inițiatorii proiectului au ales relația de cuplu ca primă temă, urmând ca în lunile ce vin să fie alese și prezentate teme și cărți de mare importanță pentru bunăstarea emoțională a fiecăruia dintre noi, în funcție de rolurile pe care le joacă zi de zi. Raftul „Cărțile cuplului” cuprinde atât titluri „clasice” ale domeniului cât și noi apariții. Iar pentru a înțelege de ce sunt ele valoroase, Domnica Petrovai a vorbit atât despre tema cuplului cât și despre fiecare titlu în parte la inaugurarea raftului din 3 martie, care a avut loc în Librăria Cărturești din Iulius Mall.

Trăim de o bună bucată de vreme într-o cultură în care grija autentică pentru cuplu a fost mai puțin prezentă: multă singurătate, relații toxice sau, pur și simplu, oameni care au renunțat să mai spere. E evident că ceva nu este în regulă – și este momentul să schimbăm asta. Pentru fiecare dintre noi.

Pentru copiii noștri. Și asta pentru că multe din rănile sau cicatricile din dragoste își au rădăcinile tocmai în trecutul nostru: în relația cu părinții, bunicii și străbunicii noștri, în relațiile noastre romantice de-a lungul vremii, dar și în cultura în care trăim.

Cert este că putem „învăța” un alt model de relație, de iubire, cu mult mai puține dureri, eșecuri sau suferințe. Cunoașterea este una din căi. O lectură bună îți dă o altă perspectivă și te ajută să te privești pe tine și relația cu speranță. Cărțile cuplului este o selecție de cărți care susțin cuplurile în încercarea lor de a trăi real, sănătos și frumos. (Domnica Petrovai)

Găsiți mai jos Cărțile cuplului:

1. Iubiri toxice, WALTER RISO, 2012 , Editura ALL
2. Afectivitatea barbatului. Ce trebuie sa stie orice femeie despre barbate, WALTER RISO, 2014, Editura ALL
3. Cum sa nu mori din dragoste, WALTER RISO, 2012, Editura ALL
4. Configurati pentru iubire, STAN TATKIN, 2015, Editura Herald
5. Totul despre Femei, DR. JOHN GOTTMAN, DR. JULIE SCHWARTZ GOTTMAN, DOUGLAS ABRAMS, DR. RACHEL CARLTON ABRAMS, 2016, Editura Niculescu
6. Arta de a iubi, ERICH FROMM, 2016, Editura Trei
7. Iubirea nu este de ajuns, AARON T. BECK, 2012, Editura Trei
8. Primeste iubirea pe care o doresti – Ghid pentru cupluri, HARVILLE HENDRIX, 2015, Editura Herald
9. Daca barbatii ar vorbi…, ALON GRATCH, 2007, Editura Trei
10. Inteligenta erotica. Reconcilierea vietii erotice cu viata de familie, ESTHER PEREL, 2016, Editura Curtea Veche

Mai Multe

More article