Poveşti de binePoți slăbi și în timp ce mergi. Respectă câteva reguli simple

Poți slăbi și în timp ce mergi. Respectă câteva reguli simple

Dacă sunteți în căutarea unei modalități simple de pierdere în greutate, fără alergat, fără ridicat greutăți, am găsit ceva interesant să vă spun. Se recomandă începerea cu un program de mers pe jos. Acest tip de mișcare presupune un ritm alert și nu doar o plimbare pur și simplu. Astfel, poate fi cu ușurință practicat de aproape orice persoană, la orice vârstă și la orice nivel de performanță sportivă (mă refer la amatori).

Pentru a arde mai multe calorii în timpul mersului, am identificat și reformulat șase sfaturi demne de luat în seamă:

1. Deplasați-vă mai mult în timpul zilei

Un antrenament de mers pe jos este o modalitate foarte bună de a intra în formă. Și, în timp ce o plimbare alertă cu o durată de 30-45 de minute pe săptămână ar trebui să vă atragă atenția, nu vă opriți acolo. Pentru a vă atinge obiectivele de pierdere în greutate, încercați să efectuați cu pași scurți, plimbări de câte 20 de minute în fiecare zi.

Încercați o scurtă plimbare după amiaza. Astfel veți controla mai bine zahărul din sânge, preveniți poftele necontrolate și stimulați metabolismul. Faceți o scurtă plimbare când vă simțiți frustrați sau stresați și, dacă locuiți într-un bloc cu lift, alegeți scările, totdeauna.

2. Creșteți intensitatea

Creșterea graduală a vitezei de mers pe jos la o cursă alertă prin parc vă va ajuta să ardeți mai multe calorii. În plus față de creșterea ritmului, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au descoperit că variația vitezei de mers pe jos în timpul antrenamentelor vă poate ajuta să ardeți până la 20% mai multe calorii, comparativ cu o cursă al cărei ritm este constant. Includeți, așadar, în timpul plimbării, o cursă scurtă mult mai alertă, de 30 de secunde la fiecare 5 minute, fără să faceți jogging.

3. Optați pentru planurile înclinate

Plimbarea pe un traseu de drumeții, cu dealuri, este o modalitate de a include intervale în rutina de mers pe jos. Diversificați puțin:). Mersul în rampă, ajută la arderea caloriilor, dar și la formarea masei musculare de la brâu în jos. Dacă nu aveți o pistă de mers pe jos pe care o puteți accesa de 2-3 ori pe săptămână, încercați un antrenament pe scară sau setați înclinația pe banda de alergare la sala de sport. Nu uitați să schimbați puțin tehnica. Înclinați-vă înainte când urcați, faceți pași mai scurți și îndoiți genunchii mai mult decât ați face-o în mod normal.

4. Utilizați brațele

Mișcarea excesivă a brațelor în timp ce mergeți are beneficii suplimentare. Aceasta vă va ajuta să vă accelerați ritmul, să lucrați musculatura din partea superioară a corpului și să ardeți până la 10% mai multe calorii în comparație cu o balansare normală a brațelor.

Pentru a vă perfecționa tehnica de mișcare a brațelor, îndoiți-vă brațele la 90 de grade și păstrați această formă. Brațul trebuie să se extindă în spatele corpului, atât cât este posibil, în mod confortabil și natural. Pe urcuș, mâna trebuie să se ridice la nivelul pieptului.

5. Stabiliți un scop clar

Stabilirea obiectivelor este importantă pentru a vă menține motivat. Unul dintre cele mai bune obiective pe care le poți avea este creșterea numărului de pași pe care îl ai stabilit zilnic. Cu cât sunt mai mulți pași, cu atât este mai sigură arderea caloriilor. Spre deosebire de obiectivele de distanță și de viteză care pot duce la accidentări, creșterea numărului de pași este o soluție mai sigură. O limită bună a pașilor este de 10.000 pe zi.

6. Păstrați un consum normal de calorii

Plimbarea poate fi o modalitate foarte bună de a reduce din greutate, de a vă îmbunătăți sănătatea și de a vă întări oasele și mușchii, fără a risca să vă răniți. Dar pentru scăderea reală în greutate, va trebui să vă concentrați și pe ceea ce mâncați. Alegeți proteinele slabe și legumele, limitați consumul de zahăr și alimente procesate. Nu optați pentru dietele care pot fi greu de respectat.

Spor la treabă!

 

Mai Multe

More article