Pizza Festival

Pizza Festival cu gorgonzola, pere şi cârnăciori este o pizza rafinată şi consistentă, demnă de ocazii speciale sau, pur şi simplu, o gustare specială într-o seară aparent normală.

În această pizza, gustul intens şi complet oferit de gorgonzola împreună cu cârnăciorul este însoţit de aroma proaspătă şi dulce a perelor.

Papilele gustative vor rămâne impresionate de acestă compoziţie, mai ales dacă toate ingredientele se pun pe un blat de pizza foarte gustos.

Mattia pizza Untold

Combinaţia rezultată din brânzeturile asociate cărnii şi fructelor este una dintre care va fi imediat ori îndrăgită ori refuzată categoric. Din fericire pentru mine, care îndrăgesc această asociere de gusturi, tot mai multe restaurante cu renume o folosesc în meniu, de la antipasti la felul principal.

Şi dacă este să trecem la desert, dăm la o parte carnea, lăsăm brânza alături de fructe şi …găsim, de exemplu, un cheese cake cu dulceaţă de fructe de pădure.

În Italia există şi un proverb care spune „Al contadino non far sapere quant’è buono il cacio con le pere” … adică: Să nu spui fermierului cât de bună este brânza cu pere… o poveste veche, folosită de la nobili proprietari de terenuri agricle şi care nu vroiau să înveţe combinaţile culinare pe fermierii care lucrau pentru ei pentru a fi siguri că nu păstrează pentru consumul propriu, produsele de calitate.

Deci, rămâne doar să descoperiţi, în perioada următorului eveniment pe care îl va găzdui Clujul, (4-7 august) dacă şmecherii nobili italieni aveau dreptate:).

Veniţi la Mc Milano  şi comandaţi Pizza Festival.

 

de Mattia Carnessali

Mai Multe

More article