Secretul unei bucătării frumoase, unei farfurii frumoase stă în plantele aromatice ce le folosesc și de care mă înconjor oriunde aș fi.
Nu cred că aș ști să gătesc fără ele! Ele dau viaţă și culoare bucătăriei mele, ele dau aroma reţetelor mele și nu în ultimul rând ele dau sănătate celor ce mănancă în bucătăria mea. Mai pe scurt, le iubesc!
Le iubesc pentru că dau un aer de prospeţime bucătăriei mele, pentru pata de verde și viaţă ce i-o conferă.
Le iubesc pentru că îmi înfrumuseţează farfuriile cu mancare de fiecare dată și pentru că dau aromă și sănatate mâncării din ele. Eu nu știu și nu caut să fac plating mâncării ce o gătesc.
Când ingredientele folosite sunt proaspete și din natură, farfuria din faţa noastră nu are cum să fie urâtă. Dacă la sfârșit adăugăm și planta aromatică folosită la gătit, completăm imaginea finală cu tot ce are nevoie.
Şi, să nu uit să vă povestesc și de infuziile aromate ce le savurez cu plăcere de fiecare dată la ceas de seară. Preferatele mele pentru ceai sunt rozmarinul, cimbrul și menta.
Cu drag de arome și viaţă, pentru voi,
Giovanna
Busuioc, rozmarin, cimbru…..exista bucatarie fara aceste condimente miraculoase?