Poveşti din ClujPink without think! Edina Baciu hairstylist-ul cu super personalitate

Pink without think! Edina Baciu hairstylist-ul cu super personalitate

Pink without think! Pentru că nu îi pasă de ce spune lumea, este sigură că încrederea în sine nu este o greşeală, ştie că a fi spontan înseamnă originalitate, iubeşte culoarea roz şi lucrurile DIFERITE!

Edina Baciu are 26 de ani! Este hairstyl-ist pasionat, fericit, creativ şi atras tot timpul de noi experimente în domeniu.

edina

Nu e doar o meserie ceea ce fac. Este, în primul rând, activitatea care îmi place cel mai mult…e un hobby, înainte de toate. Sunt norocoasă că lucrez ceea ce-mi place! Se spune că, dacă îţi place ceea ce faci şi nu e o corvoadă munca ta, practic, nu munceşti în nicio zi…nu e muncă, e plăcere.

Hairstyling-ul este o meserie care mi se potriveşte perfect, mă obligă să evoluez, să creez continuu şi să fiu mereu la curent cu tot ceea ce este nou în domeniu. Mă obligă, în acelaşi timp, să învăţ să comunic, să înţeleg aşteptările celor care vin la mine. 

De mică mi-a plăcut să privesc coafezele şi frizerii. Mi se părea uşor şi eram tentată, mereu, să încerc. Apoi, în timpul liceului am dezvoltat iubirea pentru această meserie. (Edina Baciu, hairstylist în Cluj Napoca)

Pentru Edina, fiecare zi este spectaculoasă. Mulţumirea celor care îi trec pragul face ca toţi anii de studiu, cursuri şi practică, să fi meritat, cu adevărat.

Au fost şi multe evenimente importante la care am participat. Unul dintre acestea este Global New Talent Colorist, un concurs international. Provocarea a fost şi mai mare, având în vedere că am ales un model băiat, deoarece, în asemenea situaţii posibilităţile creative sunt uşor reduse. E dificil să ai un rezultat spectaculos cu parul scurt si foarte scurt al unui băiat.

Juriul a apreciat la maximum creativitatea şi rezultatul muncii mele. Am reuşit să ajung în semifinală şi a fost un super succes având în vedere că este vorba despre un concurs renumit la nivel mondial.

 

Edina Bacs este prezentă cu lucrări şi în cadrul evenimentelor Clujului artistic, cum ar fi Gala UAD sau Balul Operei.

Ucenicia şi-a făcut-o sub îndrumarea doamnei Mia Poruţiu, o legendă a hairstyling-ului clujean, alături de care a participat la seminarii în întreaga ţară.

Ea a fost şi este un model de perseverenţă, ambiţie şi bunătate, pentru mine. După curs am rămas să lucrez alături de ea la Foarfeca de aur, pentru o perioadă de timp. Apoi a urmat un alt curs important la un alt salon foarte cunoscut din Cluj Napoca.

Am învăţat noi tehnici, am cunoscut şi alte persoane şi mi-am format o nouă viziune. După multă practică şi rezultate foarte bune am devenit mai sigură pe mine, iar asta a contat enorm. 

Nu cred că mă voi opri vreodată din pregătire. Este un domeniu dinamic şi trebuie să învăţ mereu despre ultimul trend. (Edina Baciu, hairstylist în Cluj Napoca)

Când ajungi la Edina, la fel ca la orice coafor, te întreabă ce îţi doreşti. Dacă nu şti exact, aşa cum mi s-a întâmplat şi mie, începe să îţi pună întrebări. Află ce îţi place, ca stil de îmbrăcăminte, culoarea sau nuanţele preferate, muzica, dar şi domeniul în care lucrezi. Cred că acesta este un aspect important…domeniul în care lucrezi!

Este important să facem clientul să simtă că îi înţelegem nevoile şi dorinţele. Cred că, în realitate, aici e secretul, asta face diferenta.

Se întâmplă foarte des să aud că e nevoie de o schimbare. Cu aceste cliente petrec mai mult timp la poveste. Propun variante, le las să se transpună în fiecare dintre ele, să se imagineze cu noi culori sau nuanţe şi, în cele din urmă, trec la treabă.

Multe fete vin cu poze de pe internet şi spun că vor exact tunsoarea din imagine, dar nu observă că, de multe ori, fizionomia lor este total diferită, iar tunsoarea respectivă nu le ar avantaja deloc.

Mai ales când ne dorim să fim frumoase, să schimbăm ceva radical, să ne transformăm, este bine să ne lăsăm pe mâna specialiştilor. Cel mai mult îmi place când primesc liber la creaţie şi decizie…ştiu că cea/cel care stă în faţa oglinzii, în scaunul meu de tuns, nu va fi dezamăgită/dezamăgit. (Edina Baciu)

Edinei îi place mult să tundă băieţi, despre care spune că sunt mai preocupaţi şi, uneori mai pretenţioşi decât femeile, să vopsescă şi să se joace cu culorile, însă nu îi prea plac coafurile de ocazie.

Zâmbeşte:

-Hm, Edina, peste 10 ani? Îmi doresc să fiu la fel de veselă şi pozitivă, îmi doresc să fiu o artistă completă şi cunoscută în domeniul meu, să am propriul salon şi să primesc cu braţele deschise aprecierile clienţilor mei. 

Mai Multe

More article