Devenit o modă pentru elitele vremii, sportul s-a impus nu doar ca necesitate pentru petrecerea timpului liber, ci și ca o modalitate pentru femei de a-și fortifica organismul. Eliberate de corsete și de podoabe inutile, femeile interbelice practicau intens înotul, tenisul, patinajul, dar și mersul cu bicicleta, deoarece noile ținute accentuau silueta, evidențiind aspectul sănătos al corpului.
Farmaciile și drogheriile puneau în vânzare o gamă variată de pastile pentru slăbit, suplețea devenind un atribut important al modei interbelice. Leacurile-minune care garantau slăbirea imediată erau de multe ori dăunătoare sănătății, alteori inutile, dar indiferent de modalitatea prezentării, aveau succes. Multitudinea de produse aflate pe piața clujeană denotă faptul că subiectul siluetei și al slăbitului era deosebit de important. Curele de slăbire au o istorie veche, încă din Antichitate existând diete, rețete și metode de slăbire, femeile recurgând inclusiv la înfometare pentru a avea talia subțire și o greutate corporală mai mică.
Produsele pentru slăbit nu erau singurele recomandate pentru o siluetă de invidiat. Exercițiile fizice erau deosebit de căutate, deoarece ideea că frumusețea trebuie să meargă mână în mână cu sănătatea prindea din ce în ce mai mult teren. Sportul acasă era una dintre soluțiile cele mai căutate, astfel că revistele prezentau intens numeroase posibilități de contorsionare care puteau să redea corpului suplețea și vigoarea. Spre deosebire de tenis, patinaj sau ciclism, care erau sporturi scumpe și exclusiviste, exercițiile la domiciliul erau considerate accesibile din toate punctele de vedere.
Fuga după o imagine impecabilă venea la pachet și cu numeroase produse de îngrijire a feței, părului și corpului, astfel încât femeile investeau enorm în cosmetice destinate nu doar să le facă mai frumoase, ci mai fericite. Mass-media care trăia din reclamele la produse și servicii de îngrijire inducea ideea dincolo de a fi frumoasă și sănătoasă, o femeie va fi cuceritoare și evident fericită apelând la ceea ce piața îi oferă. Rețeta tinereții veșnice consta în „specialități farmaceutice”, articole chirurgicale, produse cosmetice și ape minerale care garantau o apariție impecabilă.
Drogheria Viorelia, situată în centrul Clujului oferea o gamă largă de parfumuri, creme, pudre și rujuri ale marilor producători francezi, astfel că ultimele descoperi în materie de îngrijire ajungeau concomitent și în orașul de pe Someș. Clientela rafinată aștepta cataloagele brandurilor cunoscute pentru a comanda cosmetice de calitate. Pe de altă parte, Farmacia Dr. Biro, situată tot în Piața Unirii era asaltată de clientele dornice să testeze miraculoasele pastile Jodillon care garantau o siluetă de invidiat.
Parfumurile sofisticate garantau sucesul, senzualitatea reclamelor ducând cu gândul la posibilitatea facilă de a cuceri un partener, doar folosind o apă de colonie. Alături de îmbietoarele sticluțe cu esențe produse de marile case de parfumuri, un produs local (Apa de colonie Molnár & Moser) se diferenția prin rafinament.
Serviciile de manichiură și coafor întregeau oportunitățile femeii interbelice de a se înfrumuseța, iar Clujul nu ducea lipsă de ele. Numeroasele saloane în care doamnele aveau posibilitatea de a-și tunde, ondula sau vopsi părul dar puteau solicita și servicii de manichiură întregesc imaginea unui oraș cosmopolit în care grija pentru imagine era la ordinea zilei, sau mai bine zis un „musai” (muszáj).