Other web storiesPasiunea pentru cafea, moștenire de familie

Pasiunea pentru cafea, moștenire de familie

Un antidot pentru oboseală, o desfătare a simțurilor, un mod de a petrece timp cu cei dragi sau pur si simplu o licoare care îți alintă simțurile. O descriere sumară a ceea ce înseamnă cafeaua și cum poate fi ea privită. Este deasemenea obiectul unei pasiuni, o pasiune despre care oamenii de știință spun că se moștenește.
Aceasta este noua concluzie a meta-analizei făcute de Școala de Sănătate Publică, a Spitalului Brigham și a Femeilor de la Harvard Boston. Conform studiului, genele moștenite de la străbunicii noștrii ne fac să reacționăm diferit, pe fiecare dintre noi, la cafeină, marcându-ne astfel gustul pentru cea mai consumată băutură de pe glob.

Această investigație este un exemplu conform căreia genetica ne dictează gusturile și comportamentele zilnice” – afirmă coordonatorul acestui proiect, Daniel Chasman.
Pe întreg parcursul studiului au participat 120.000 de persoane care consumă in mod regulat cafea, identificându-se două tipuri de gene – POR și ABCG2 – acestea fiind relaționate cu metabolismul stimulat de cafeină și BDNF, SLC6A4 care se bazează pe efectul de recompensă în ceea ce privește licoarea neagră. Pe lângă aceste efecte s-au mai descoperit două gene ale metabolismului relaționate cu glucoza și lipidele – GCKR și MLXIPL – care deasemenea, au fost asociate cu efectele neurologice ale cafeinei.
„Cafeaua și cafeina oferă efecte benefice pentru sănătate dar, în unele cazuri, pot avea efecte adverse. Rezultatele studiului ne oferă posibilitatea de a identifica subgrupuri de persoane cu o probabilitate mult mai mare de beneficii decât de reacții adverse în ceea ce privește sănătatea optimă.” spune Marilyn Cornelis, co-autor al studiului.
În cele ce urmează am sintetizat o listă cu beneficiile nectarului lumii arabe.
1. Sporește atenția și te binedispune
Cafeina din cafea și zahărul pe care alegem să îl adăugăm fac o pereche excelentă: prima activează și stimulează celulele, iar glucoza este combustibilul acestui mecanism. Ambele ajută ( în cantități rezonabile) în optimizarea actvităților noastre atât profesionale cât și sociale.
2. Previne anumite boli
Studiul demonstrează că persoanele care consumă 2 sau 3 cești de cafea zilnic sunt mai puțini predispuse la dezvoltarea anumitor boli precum cele cardiovasculare, respiratorii, a diabetului, a leziunilor interne și chiar a cancerului. De asemenea, se încetinește procesul de îmbătrânire a celulelor.
3. Un antioxidant puternic
Cafeaua, odată ajunsă în corpul nostru, o fac să acționeze precum un antioxidant extrem de puternic, ajutându-ne să eliminăm substanțele nocive din corp.
4. Cafeaua slăbește
Multe produse de slăbit aflate astăzi pe piață conțin cafeină, deoarece este una dintre puținele produse naturale care ne ajută în procesul de ardere a grăsimilor.
5. Combate depresia
Conform specialiștilor de la Harvard, consumul acestei licori magice combate riscul apariției depresiei. Persoanele care beau cafea zilnic sunt cu 50% mai puțin predispuse la suicid. Deasemenea aportul de adrenalină pe care ni-l oferă odată ajunsă în corp ne fac mai deschiși înspre nou și mai veseli.

Prin urmare, două cafele zilnic pot fi poarta noastră înspre o viață mai sănătoasă și mai fericită.

Mai Multe

More article