Poveşti de călătorieMuzică şi culoare pe străzile Romei

Muzică şi culoare pe străzile Romei

La cum îşi face vremea de cap sau la modul în care se manifestă schimbările climatice, te consideri norocos dacă prinzi zi cu soare şi căldură în luna martie chiar şi la Roma.

Am ales anul acesta un city break de ziua mamei la Roma. Început de martie cu 15 grade şi vânt insistent. Nu am stat în casă nici după apus. Timpul era scurt, iar cele două păhărele de limoncello nu mă lăsau să stau în loc. Mi-am dorit să văd din nou Fontana di Trevi, dar în variantă de seară.

Nu ştiu de ce, dar nu mă încântă prea mult când aud vorbă românească pe plaiuri străine, mai ales atunci când vizitez atracţii turistice şi românii sunt personajele echipate pentru fotografii pitoreşti, hostess sau ţinători de mână întinsă. Să fie poate şi pentru că am avut câteva experienţe neplăcute, dar asta sunt eu, iar dacă acest gând vă deranjează, nu mă luaţi în seamă.

8 martie cu soare şi coadă scurtă la intrările în Muzeul Vaticanului şi Catedrala Sf Petru poate fi plin de bucurie şi recunoştinţă.

Da, atmosfera de Italia este una pe care nu o întâlneşti în altă parte. Seamană cu Spania, însă eu o percep altfel. Am găsit la Roma ceea ce am întâlnit şi la Milano. Agitaţia şi liniştea sufletească se fac simţite în acelaşi timp. Parcă au învăţat să relaţioneze şi să creeze o armonie ciudată. Nu ştiu să explic altfel. Simţi, chiar şi pe străzile pline, cum fiecare parcă a venit aici să se regăsească într-un fel să îşi bucure ochii şi să simtă pace interioară.

Dacă vă doriţi Roma, alegeţi un city break în martie, aprilie, octombrie sau septembrie spre final. Vremea e bună, aerul respirabil şi plimbarea lungă mult mai suportabilă.

Mai Multe

More article