Poveşti de bineMituri false din fitness

Mituri false din fitness

Bună ziua, numele meu este Feneșan Andrei, sunt antrenor personal la Burn Fitness Zorilor și doresc să vă împărtășesc câteva din cunoștințele mele dobândite de-a lungul timpului. Astăzi aș dori să demontăm împreună câteva mituri care circulă prin sălile de fitness.

Transpirația = slăbit

Faptul că transpirați în exces nu are nicio legătură cu arderea grăsimilor, este pur și simplu un mod prin care organismul nostru reacționează atunci când temperatura corpului începe sa crească în timpul efortului, pentru a regla temperatura corporală.
Așadar s-ar putea să scăpați de câteva sute de grame în timpul unui antrenament datorita faptului că transpirați, dar imediat ce ne hidratăm acestea se vor pune la loc.

Este mai important tipul de antrenament efectuat în sala decât deficitul caloric atunci când avem ca obiectiv pierderea în greutate.

Este important felul în care ne antrenăm, în funcție de obiectivele fiecăruia, dar cel mai important este ca la finalul zilei caloriile consumate (mâncate) să fie mai puține decât cele arse.
Așadar fie că ne antrenăm cu greutăți mici și multe repetări, greutăți mai mari sau facem antrenamente de tip cardio, tot ce contează este să păstrăm un deficit caloric.
Dacă vrem să ne menținem trebuie să păstrăm un echilibru.

Centura lombară ne oferă o super putere care ne ține spatele sănătos!

Am întâlnit mulți tipi in sală care se antrenează în permanență purtând centură lombară, spunând că așa își protejează spatele dar nu reușesc să aibă o postură corectă în timpul exercițiilor, iar asta face ca afirmația de mai sus să fie falsă.
Ne protejăm spatele atunci când îl menținem într-o poziție corectă pe toată durata exercițiului, mai exact atunci când ne păstrăm curbura lombară anatomică.
Însă și această centură are rolul ei. Atunci când folosim greutăți mari aceasta ne ajută să avem presiune intra abdominală și ne oferă o stabilitate mai bună a trunchiului, reușind să facem 1-2 repetări în plus față de situația în care nu purtam centura.
Așadar, înainte să ajungeți să folosiți centura asigurați-vă că știți să executați corect exercițiile și că sunteți adaptat anatomic pentru a folosi greutăți mari.

Eu nu fac brațe deoarece îmi este frică să nu îmi pierd feminitatea!

Multe femei evită să folosească greutăți atunci când vine vorba de partea superioară a corpului deoarece consideră că făcând asta riscă să devină mai puțin feminine. Însă acest lucru este puțin probabil deoarece femeile nu au un pachet hormonal care să avantajeze creșterea masei musculare, în comparație cu bărbații care au procentajul de testosteron mult mai ridicat.
Neglijarea părții superioare a corpului duce la dezechilibre musculare, astfel apărând mai multe probleme. Una dintre ele ar fi cifoza, care apare atunci când stăm mult la birou, lucrăm mai mult mușchii pieptului decât cei ai spatelui (asta se întâmplă mai frecvent la bărbați). Această problemă mai este întâlnită la femeile care au un piept mai proeminent, persoanelor cărora le lipsește încrederea și care obișnuiesc să meargă din aceasta cauză cu capul ușor plecat.
O altă problemă ar putea fi faptul că musculatura părții superioare a corpului este mult mai slab dezvoltată decât partea inferioară a corpului iar asta face ca șoldurile să pară mult prea late sau picioarele mult prea groase .
Soluția ar fi să lucrăm toți mușchii într-un ciclu săptămânal de antrenament, fie că o facem folosind exerciții funcționale, fie că folosim exerciții complementare.

Lucrez abdomenul în fiecare zi pentru că vreau să ard urgent grăsimile din zona respectivă.

Multă lume lucrează abdomenul în exces crezând că astfel vor arde grăsimile din zona respectivă, însă tot ce reușesc să facă este să tonifieze musculatura din acea zonă… zonă care se va afla în continuare sub stratul de grasime.
Dacă ne dorim un abdomen care să fie și vizibil tonifiat ar trebui să ne concentram în primul rând pe a avea o alimentație potrivită, nutritivă și totuși redusă caloric și să gândim antrenamentele astfel încât să ardem cât mai multe calorii.

Mai Multe

More article