Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiMister Nicu & The Edu-tainers musical pentru copiii clujeni

Mister Nicu & The Edu-tainers musical pentru copiii clujeni

Mister Nicu & The Edu-tainers, e atât o formație, cât și un proiect educațional care se dorește a fi introdus pe piața din România. E un fel de musical educativ dedicat copiilor de gradiniță și clasele primare.

Ne bucurăm că putem spune despre concept că a fost creat de un clujean sau mai bine spus de o echipă de clujeni.

Elementul principal este Mister Nicu. El și-a început acitivitatea de organizare de spectacole muzicale pentru copii în urmă cu 14 ani și are, până acum, peste 5000 de evenimente bifate.

Cantecele din cadrul spectacolelor lui conțin informații importante, cu scop educativ, explicate pe înțelesul celor mici, de obicei, cu ajutorul unei povești cu talc cu personaje din realitatea cotidiană, cu care copiii pot să relaționeze foarte ușor.

Stilurile muzicale din aceste spectacole sunt foarte diverse, de la hip-hop la rock and roll și de la populară la balet.

Călătoria lui Ștefănel la oraș, pentru că așa este denumit spectacolul nou, este o muncă de echipă, o colaborare de talente. În cadrul spectacolului este folosită o gamă largă de instrumente: percuție, chitări, vioară, muzicuță și fluier. Spectacolul este interactiv, iar mișcările propuse de Mister Nicu în cadrul cântecelor sunt foarte ușor de imitat. De multe ori se reduc la reproducerea versurilor cântecelor din spectacol, așadar și un copil de 3 ani poate să facă toate mișcările și să danseze împreună cu sala și scena.

Spectacolul despre care vă vorbesc, include și elemente de jonglerie. Povestea, în sine, poartă copiii într-o călătorie cu autobuzul, la oraș. Autobuzul opreste în diverse stații, iar Ștefănel, personajul principal are astfel ocazia să viziteze tot felul de locuri.

Evident, povestea nu evoluează așa cum și-ar fi dorit Ștefănel. Pe parcursul vizitelor apar mici impedimente din care învață și care îl fac să se gândească la comportamentelele lui de zi cu zi. De exemplu, învață despre cum să treacă strada și cum să recicleze. Povestea atinge și diverse teme educative precum mijloacele de transport, animalele, mișcarea, alimentația sănătoasă și implicare socială.

Recuzita principală a spectacolului este un autobuz realizat manual, la Centrul Educational Joaca și are o mărime considerabilă, mai ales că în el va călători Ștefănel.

Spectacolul musical, Călătoria lui Ștefănel la oraș, se va întâmpla la Cinema Dacia, în 4 martie, iar la sfarsitul spectacolului, în holul cinematografului, copiii vor putea să își facă poze în acest autobuz.

Spectacolul urmează îndeaproape rețeta unui spectacol “semnat” de Mister Nicu, însă vine cu îmbunătățiri majore, unele chiar unice pentru Romania. Este un spectacol pentru copii mici, cu elemente de teatru, cu o formație live pe scenă. Și doar cântatul live, într-un spectacol pentru copii, este un lucru destul de rar întâlnit în România.
Mister Nicu & The Edu-tainers este o formație alcătuită din cinci muzicieni experimentați, care au un rol complex în timpul spectacolului, de la cântat la instrumente, până la participarea în realizarea elementelor de teatru.
“Călătoria lui Ștefănel la oraș” este primul din seria de spectacole propuse de Mister Nicu & The Edu-tainers, urmând punerea în scenă a încă aproximativ 8 spectacole, în următorii ani. Cel mai probabil, următorul spectacol, va fi conceput pentru sezonul de iarnă/sărbători și se va numi “Copiii dau culoare iernii”. (Mister Nicu)

Mai Multe

More article