Poveşti din ClujMini oamenii UBB în acţiune

Mini oamenii UBB în acţiune

Pentru Patricia și Vlad, dimineața de miercuri a fost plină de energie. Era un fel de altfel de zi:). Planul era să meargă în parc, împreună cu colegii de grădiniță și de clasă.

Știau că trebuie să adune, din Parcul Iuliu Hațieganu, gunoaiele pe care le lasă oamenii care nu au grijă de spațiul verde, așa cum mi-a spus Particia, cu vocea gâtuită de emoție.

Au ajuns în parc și acolo s-au întâlnit cu mulți copii mai mari, studenți de la UBB. Nu s-au lăsat intimidați ușor. Știau ce au de făcut. Au venit și două din învățătoarele de la Școala gimnazială Ion Creangă și aproape toți colegii de clasă.

Tot grupul de omuleți și oameni harnici au primit mănuși, saci de gunoi și tricouri inscripționate mini OM de UBB.

Apoi s-au apucat de lucru.

Copii in parcul babes

Până la sfârșit au reușit să se descurce tare bine. Cei mici, grupați câte trei, au adunat mizeriile și au umplut de jumătate fiecare sac. Felicitări super minioni!

UBB a lansat încă din 2016 ideea de green university și aderarea la noile tendințe europene legate de mediu. Suntem o universitate care vrea să promoveye ideea de protejarea a mediului, de curățenie și de ecologizare. Având în vedere că anul acesta avem alături de noi și copii de clasa întâi credem că este important să insistăm și pe ideea de creșre e anoii generații, de educarea a lor ca viitori adulți ce respectă și iubesc natura și care au dreptul la confort în mijlocul spațiilor verzi. (Laura Irimieș, purtător de cuvânt al Universității Babeș-Bolyai)

Mai Multe

More article