Poveşti din ClujLarisa Năstase – cel mai bun make-up artist român de pe meleaguri...

Larisa Năstase – cel mai bun make-up artist român de pe meleaguri spaniole

Este pasionată de make-up încă din liceu, iar după o lungă perioadă în care a renunțat la visurile ei, Larisa a câștigat Locul II la concursul de make-up european de la Munchen. Și nu, nu a reprezentat România, ci Spania…căci de mai bine de 7 ani locuiește acolo.

Este vorba despre  al doilea cel mai bun make-up artist din Europa.

„Pasiunea îmi vine din liceu, de când îmi chinuiam colegele….dar nu vedeam o oportunitate de business și nici nu credeam că pot sa îmi câștig existența din asta. Inițial am studiat economie, fiind licențiată în finanțe bănci, iar odată ajunsă în Spania m-am ocupat de total alte domenii decât cel care mă pasionează.”

În ultimii șapte ani, viața ei s-a învârtit în jurul afacerilor, însă  nimic din ceea ce făcea nu îi oferea starea de satisfacție personală. Cât despre make-up, s-a decis să încerce după ce a observat amploarea acestui domeniu pe teritoriul României. Deși plecată, Larisa Nastase nu a încetat a se pune la curent cu ultimele tendințe în societatea românească, iar acest lucru a adus-o la București, chiar dacă doar pe durata cursurilor de make-up artist.

„În Spania, nu există un nivel ridicat în acest domeniu…. ei sunt foarte foarte limitați. M-am decis că dacă vreau să fac asta trebuie să o fac foarte bine și să vin cu un bagaj puternic pentru a mă afirma. Sincer, m-a ajutat foarte tare faptul că este o comunitate foarte mare de români aici și la nici o săptămână de la începerea cursului, fetele din Zaragoza au început să îmi scrie pentru programări.”

Ei bine, acela a fost momentul în care Larisa Nastase și-a dat seama că pasiunea ei se poate transforma încet încet într-un business.  Fiind o perfecționistă și participând la diferite cursuri, printre care și la un master-class, a aflat de un concurs din Valencia.  S-a pregătit cu gândul că este vorba doar despre o experiență, căci oricum timpul scurt pe care l-a avut la dispoziție nu o să îi fie în beneficiu, însă un astfel de concurs îi va fi util pentru o mai bună pregătire în ceea ce privește competițiile următoare.

Lucrurile au stat total diferit. Spre surprinderea ei, Larisa Nastase a fost câștigătoarea concursului, ajungând să reprezinte Spania la concursul european de la Munchen.

„Toată lumea părea extrem de pregătită…..make-up artiști agitați, cu manechine profesioniste, cu hair-stylist, cărând geamantane imense pline de farduri. M-am speriat! Mă simțeam extrem de mică. Am aflat de la modelul meu că am câștigat…ea a venit extrem de bucuroasă la mine spunându-mi că suntem câștigătoarele!”

A fost singura dintre concurenți care nu avea naționalitate spaniolă….iar după concurs a apărut problema reprezentării Spaniei la concursul European. Desigur, după multe discuții, a avut permisiunea să reprezinte Peninsula Iberică la Munchen.

Pasionată, dedicată și perfecționistă, Larisa a ajuns în doar 6 luni de la începerea primului curs de make-up, să participe la un mare concurs alături de cei mai valoroși concurenți din întreaga Europa.

„Eu cred foarte tare în șansa omului…..concursul din Valencia a fost oportunitatea mea, căci după reușita mea, organizatorii au schimbat regulamentul, specificând faptul că cel care va reprezenta Spania nu poate fi decât cetățean spaniol. ”

Valencia a fost doar începutul unor alte luni de pregătiri intense. Tematica a rămas aceeași, make-up-ul anilor ’80, însă Larisa Nastase a dorit să îi schimbe ținuta modelului, creând una pompoasă, cu roz și verde, funde mari și extrem de tipică anilor respectivi….până și pantofii au fost creați manual.

La Munchen, se pare că detaliile au ajuns să aibă o pondere mult mai mare. Juriul era compus din persoane specializate pe fiecare domeniu în parte, iar rochia creată de Larisa nu a fost pe placul italianului…..iar diferența dintre Locul II și Locul I a fost de doar un punct.

Aceea a fost rampa ei de lansare….oportunitatea de a crede în șansa de a deveni ceea ce își dorea încă de pe băncile liceului. Așa și-a deschis propriul studio în Zaragoza…desigur pentru un public predominant român. Tot aici a devenit profesor….da, deja este trainer pentru fetele dornice să învețe make-up de la un specialist în domeniu.

Solicitările curg, iar singură nu mai face față…..așa că a ajuns să lucreze cu un fost make-up artist indian, care de pe platourile de la Bollywood a ajuns direct în salonul Larisei.

 

 

Mai Multe

More article