Poveşti de călătorieLago di Garda-Paradisul sporturilor nautice

Lago di Garda-Paradisul sporturilor nautice

Fără îndoială, unul dintre locurile mele preferate din Italia şi din Europa este Lago di Garda.
Lacul, având o lungime de peste 50 de kilometri, începe la munte şi se termină la câmpie, de aici şi diversitatea peisagistică a zonei.

Dacă vrem să facem un tur al lacului, putem începe din partea nordică, montană, din superbul oraş-staţiune Riva del Garda. Şoseaua care urmează practic conturul lacului este săpată în stâncă în partea de nord, dar pe măsură ce înaintăm spre partea sudică, peisajul se schimbă radical, clima devine mai blândă, lacul este mai întins şi vegetaţia mai luxuriantă.

Merită să vizităm oraşele aşezate de-a lungul lacului şi vă dau doar câteva exemple dintre cele mai cunoscute: Riva del Garda, Malcesine, Sirmione, Garda, Limone, Salo, Peschiera. Pentru că toate aceste oraşe sunt adevărate bijuterii arhitectonice, este de prisos să vă spun că posibilităţile de cazare sunt nenumărate: de la hoteluri exclusiviste până la pensiuni sau campinguri aşezate chiar lângă lac.

 

Dacă vă plac sporturile nautice, atunci aţi nimerit în Paradis, pentru că, în fiecare an, mii de pasionaţi vin la Lago di Garda să practice windsurfing-ul. Dacă vă plac sporturile montane puteţi urca pe Monte Baldo, la peste 2000 de metri să admiraţi panorama lacului.

Şi dacă tot ajungeţi în zona, merită să vă petreceţi o zi în parcul de distracţii Gardaland. Şi dacă vă mai spun că Veneţia se află doar la o aruncătură de băţ, sunt convins că deja vă planificaţi următoarea vacanţă la Lago di Garda.

 

Daniel Rohianu

 

Mai Multe

More article