Poveşti de călătorieTimişoara, oraşul cu Parcul Copiilor închis în zilele de luni

Timişoara, oraşul cu Parcul Copiilor închis în zilele de luni


Dacă ar fi fost să aleg, aş fi optat pentru Praga sau Oslo, dar, pentru că Timişoara a fost varianta oferită, am acceptat cu drag provocarea unui city break românesc.

De mică am fost legată de Banat, însă ştiam că în ultimii 8 ani Timişoara nu s-a prea făcut mare lucru şi nu sunt multe de văzut. Se pare că noul primar a deschis mai multe şantiere şi s-a pus pe treabă de cum a urcat pe scaun.

Bega are mal cu pistă de biciclete, iar în centru, spaţiile verzi sunt pline de flori. Se finalizează curând şi un tunel în zona căminelor…dar nu asta vreau să vă povestesc.

În Timişoara am găsit un lucru nemaiîntâlnit…Parcul Copiilor, cel mai mare parc din oraş, proaspăt amenajat cu sute de mii de euro, ÎNCHIS ÎN FIECARE ZI DE LUNI.

Practic, în Timişoara, copiii nu au voie să se joace lunea, iar în caz contrar, părinţii se trezesc cu amendă aplicată de un agent pus de primărie să păzească locul, cu sfinţenie. Bineînţeles, nu am lăsat să treacă o zi de luni fără aventură. Am intrat prin tunelul care leagă Parcul Rozelor, un loc superb, plin de trandafiri şi o gazdă bună pentru concertele pe timp de vară,

Parcul Rozelor, Tmişoara
Parcul Rozelor, Timişoara

de Parcul Copiilor şi…am intrat. Obiectele de căţărat şi de joacă sunt confecţionate din lemn şi sfoară, un parc aproape ecologic. Mai erau câţiva micuţi care au scăpat de ochii vigilenţi ai agentului de pază şi au îndrăznit să se joace într-o zi de luni, pe timpul vacanţei de vară.

 

Bega, pista de biciclete
Bega, pista de biciclete

Am găsit chiar şi căsuţa poveştilor…însă am fost prinşi, daţi afară şi ameninţaţi. 🙁

Căsuţa poveştilor, Timişoara
Căsuţa poveştilor, Timişoara

Nu am lăsat ca o măsură administrativă, de tot râsul curcilor, să ne strice ziua şi ne-am continuat plimbarea.

Am admirat catedrala, zona pietonală din centru şi fântâna atreziană…cea cu peşti. Am aflat şi un pont…dacă, vreodată, cineva vă dă o întâlnire …din aceea care se doreşte romantică, la PEŞTI…nu te duce…E ŢEAPĂ!

 

Ramona Mihu

Mai Multe

More article