Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariLa Cavnic se schiază până în aprilie

La Cavnic se schiază până în aprilie

După patru ani în care am pus schiul pe pauză, în acest sezon m-am întors cu tolba plină de bucurie, la Cavnic, la Superski, acolo unde mă aşteaptă prietenii, de fiecare dată.

Adevărul este că nici nu puteam lipsi în sezonul în care a fost inaugurat telescaunul pe pârtia neagră. Da, am început cu ce e mai important pentru că mi se pare foarte, foarte fain că familia Poenar, a investit din nou aproape tot profitul din sezonul precedent pentru a completa instalaţia de urcare pe cea mai dificilă porţiune de pârtie.

I-am reîntîlnit bucuroşi, activi şi preocupaţi, ca în fiecare sezon, dar parcă mai liniştiţi sufleteşte. În sfârşit, după 20 de ani de când au început de la 0 toată investiţia şi truda la tot ce înseamnă azi SuperSki Cavnic. A fost o continuă preocupare de a oferi schiorilor din România tot mai mult, tot mai frumos şi la standarde cât mai ridicate, în special la tot ce presupune amenajarea celor 7 km de pârtie.

Au ajuns la trei telescaune şi 20 de tunuri cu care se face zăpadă de fiecare dată când e frig, dar şi la performanţa de a bate pârtia cu utilajele, în fiecare seară, după ce se încheie turele pe nocturnă.

Admirând pârtia luminată de reflectoare, îmi aminteam, privind în jos, de prima mea tură la Cavnic, în urmă cu mai bine de 10 ani. Era teleski pe Roata 1 şi sezonul era scurt pentru că se facea foarte puţină zăpadă artificială. Oamenii responsabili cu întreţinerea pârtiei, în zilele mai calde de iarnă, se trezeau devreme să pună cu lopeţile zăpadă pe traseul teleskiului, să se poată urca măcar până la jumătate. Şi atunci a fost frums, dar acum e incomparabil, mai ales dacă ai amintiri pe care să le compari cu prezentul, la apres-ski, la un ceai cald, pe un puf, privind spre culmile din jur.

„Acum, cu toată pregătirea cu zăpada artificială pe care o începem la primele temperaturi joase, se schiază până în aprilie. Aşa a fost şi anul trecut, iar cu schimbările de anotimpuri, aşa va fi ade acum încolo, se pare. De la 1 decembrie până în aprilie, dincolo de jumătatea lunii”, mi-a spus Oana Poenar, administrator la SuperSki Cavnic.

Ca variantă de cazare, la SuperSki Cavnic, se împlineşte un an de la inaugurarea celor trei cabane A, pe lângă care mai sunt locuri la vile şi în hotelul de la baza pârtiei. Acum sunt două parcări mari, tot la baza pârtiei şi două apres-ski-uri.

Instructorii de ski de la domeniul familiei Poenar se pregătesc pe tot parcursul anului şi sunt specializaţi pentru schiuri sau placă (snowboard). În fiecare an merg în stagii de pregătire şi se pricep de minune cu cei mici, pe care îi pot şcola şi de la vârsta de 3 anişori. Au tot felul de şiretlicuri: cercul magic, coacerea unei felii de pizza, şoricelul care leagă vârfurile schiurilor sau iepuraşii de zăpadă invizibili care prind copilaşii ce mai cad în timpul lecţiilor. Iar dacă vă doriţi schi şi vara, la şcola de la SuperSki Cavnic se pune covorul de iniţiere pe iarbă, în fiecare vacanţă.

Mai Multe

More article