Poveşti din ClujFii student UBB! Fii student internaţional!

Fii student UBB! Fii student internaţional!

Universitatea Babeş-Bolyai este implicată în programe internaţionale care le oferă studenţilor români posibilitatea de a studia în străinătate, la una dintre universităţile partenere, iar studenţilor străini le oferă şansa de a învăţa în cadrul UBB.

Deplasarea în străinătate este însoţită de un acord între universităţi, prin care acestea se angajează să primească studenţi UBB fără taxe de şcolarizare, iar UBB se obligă să recunoască rezultatele perioadei de şcolarizare petrecute în străinătate.

Prin programele de mobilităţi, Universitatea Babeş-Bolyai colaborează cu numeroase universităţi din Europa, America de Nord şi America de Sud, Africa, Australia şi Noua Zeelandă.
Şcolile de vară reprezintă programe de pregătire practică organizate în colaborare cu universităţile partenere, adresate studenţilor şi masteranzilor români şi străini, desfăşurându-se sub formă de cursuri intensive de maxim interes.
Prin programele de mobilităţi, peste 400 de studenţi ai UBB au în fiecare an ocazia de a experimenta alte culturi, în timp ce 291 de studenţi străini fac anual cunoştinţă, prin universitatea noastră, cu cultura românească.
„Programul Erasmus mi-a oferit amintiri, prietenii şi experienţe memorabile în cadrul unui proiect în Polonia. Aplică şi tu! Călătoreşte!” – Ramona Iurcea, studentă la FSPAC
„Faptul că am plecat timp de un semestru cu programul Erasmus mi-a schimbat viaţa şi modul în care vedeam lucrurile. A fost o experienţă care m-a ajutat să mă dezvolt atât pe plan personal, cât şi profesional” – Lavinia Mihalciuc, studentă la FSPAC
„O experienţă de tipul celei oferite prin bursa Erasmus merită cel puţin o încercare. Dincolo de faptul că intri în contact cu un spaţiu socio-cultural şi cu un sistem de învăţămant construit, probabil, diferit faţă de cel cunoscut, ai posibilitatea să creezi anumite legături personale şi profesionale extraordinare, benefice dezvoltării tale. Recomand o astfel de experienţă!” – Lorena Copil, studentă la Facultatea de Teatru şi Televiziune, secţia Teatrologie, petrece acest semestru în Croaţia
Cotutela sau dubla diplomă reprezintă un acord între Universitatea Babeş-Bolyai şi una dintre universităţiile partenere de a recunoaşte diploma de licenţă, master sau doctorat, respectând legislaţia în vigoare, sau doar recunoaşterea anumitor cursuri.
Studiile pot fi recunoscute în țări precum Ungaria, Singapore, Canada, Franţa, Statele Unite ale Americii, Polonia, Germania, Austria, Republica Cehă, Elveţia, Italia, iar numărul țărilor e în continuă creștere, în funcție de acordurile semnate permanent în acest domeniu.

Articolul precedentDe ce e UBB alegerea potrivită?
Articolul următorLocul magic din Dezmir

Mai Multe

More article