Other web storiesFanii reciclării s-au distrat la Electric 2024

Fanii reciclării s-au distrat la Electric 2024

„Hai la joacă la ASAP RECYCLING PARK la Electric Castle. Încearcă-ți skill-urile la ADEVĂR SAU RECICLARE, ROATA RECICLĂRII, PERECHEASAP sau DRESURA DE STICLE și poate dai de un ASAPUNCT GOLD cu care să îți iei ce MERCHASAP vrei!” aşa suna anunţul lansat de tinerii de la ASAP România, prezenţi la cea de-a 10-a ediţie a Electric Castle, de la Bonţida.

După ce peste 30.000 de persoane au participat în 2022 și 2023 la activitățile pe teme de reciclare propuse de ASAP România, în cadrul festivalului, alte zeci de mii s-au bucurat și în acest an, în perioada 17-21 iulie, la Bonțida, de jocuri care încurajează acțiunile sustenabile.

ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială iniţiat de Fundaţia „The Institute” care urmăreşte să producă o schimbare semnificativă în comportamentul adolescenţilor, de la utilizare la colectare separată şi până la reciclarea plasticului.

„Când valorile și obiectivele pe zona de sustenabilitate sunt împărtășite și au sens comun, parteneriatele se conturează frumos, ba mai mult, dăinuie peste ani. Suntem pentru al treilea an consecutiv prezenți la Electric Castle cu ASAP Recycling Park, acolo unde publicul are simț civic și ne place asta! Îmi doresc ca parcul eco de distracții pe care-l readucem în inima festivalului să fie pentru fiecare <<cârligul>> de care are nevoie, ori în a conștientiza impactul nostru, al tuturor, față de mediu, ori în a duce o viață mai sustenabilă sau măcar din curiozitatea de a descoperi ce facem, ce obiective avem prin programul nostru și, nu în ultimul rând, să se distreze jucând împreună cu noi activitățile propuse”. (Mihaela Tutunaru, coordonatorul programului ASAP).

ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială inițiat de Fundația The Institute, care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, de la utilizare la colectare separată și reciclare. Obiectivul ASAP este acela de a contribui activ la promovarea educației pentru mediu în rândul publicului țintă și de a crea cea mai mare infrastructură unitară pentru colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din România. În prezent, programul e activ în peste 1.600 de școli din 36 de localități și municipii reședință de județ din România, informațiile despre colectare separată și reciclare ajungând la peste jumătate de milion de elevi din ciclurile preuniversitare.

Foto credit: ASAP

Mai Multe

More article