Poveşti de călătorieDrumeţie pe Măgură. Înapoi, pe drumul copilăriei

Drumeţie pe Măgură. Înapoi, pe drumul copilăriei

Cu toţii devenim mai mult sau mai puţin nostalgici când ne amintim de copilărie, de vacanţele petrecute la bunici, de mersul la scăldat, vara, sau de „aventurile” cu prietenii.

Unii merg mai departe de atât şi văd potenţialul pe care îl au meleagurile copilăriei, potenţial ce zace ascuns, neştiut, accesibil doar celor care îl cunosc.

Astfel, un grup de tineri voluntari din comuna Pui, judeţul Hunedoara, şi-au propus să pună bazele unei asociaţii care să susţină dezvoltarea turismului în zona în care au copilărit. Zis şi făcut! Entuziaşti, cu iniţiativă şi idei, aceştia s-au adunat la început de an şi au demarat proiectul „Măgura360”.

Prin acest proiect, membrii asociaţiei urmăresc dezvoltarea, încurajarea şi sprijinirea iniţiativelor locale în domeniul turismului cultural, sportiv şi ecologic, în perimetrul circular din jurul Dealului Măgura situat în comuna Pui.

Tinerii sunt optimişti, deşi nici un început nu este uşor.

Printre primele lor acţiuni s-a numărat o excursie spre satul Fizeşti din comuna Pui, de unde ne-au trimis imaginile de mai jos.

Le urăm mult succes şi aşteptăm primul lor album foto, care va fi eliberat în curând.

 

Monica Oprişe

3 COMENTARII

Comments are closed.

Mai Multe

More article