Poveşti de bineMind and soulCurs de pensulit mobila. Investiție în pasiune.

Curs de pensulit mobila. Investiție în pasiune.

După cursul de vopsit, pentru începători, nu am renunţat la ideea de a deveni un mic specialist în recondiţionat mobilă, modest:). Am participat la a doua parte a cursului, cel pentru avansaţi, care promitea metode diverse ce pot înfrumuseţa sau schimba total, ca gen, aspectul unei mobile de lemn sau metal.

Cel mai interesant moment, la astfel de workshopuri este întâlnirea cu ceilalţi participanţi. Aşa cum m-am aşteptat, au venit doar femei, însă m-a mirat faptul că doar una era artist plastic. Toate (două inginere, o contabilă, o proiectantă şi nu mai ştiu exact), aveam ceva în comun: dorinţa de a învăţa cum să creem piese de mobilier frumoase sau măcar pe placul nostru, pentru o casă de vacanţă, pentru un hol, pentru o prietenă sau doar aşa…pur şi simplu să vopsim şi doar după aceea să-i găsim mobilierului un sens sau un prorietar.

Cum am intrat la Blue Brush Studio, magazinul clujean cu vopsele chalk paint şi am văzut decorul, am ştiut că am de la cine învăţa.

Am primit fiecare câte o placă de lemn, pensule şi vopsele. Am început cu tehnicile de antichizare şi decorare a mobilei. Gabi ne-a demonstrat, din nou, cum nu poţi greşi dacă foloseşti aceste vopsele. Chiar şi când pui prea mult, poţi obţine o tehnică interesantă uscând repede vopseaua cu uscătorul de păr, unealtă care nu trebuie să lipsească din setul de scule al unui vopsitor de mobilă.

Am învăţat tehnica vopselei crăpate, a aplicării foiţei cu şablon, patinării cu nuanţe auriu sau argintiu etc.

De la Enikő ne-am însuşit tehnicile mai noi care sunt de mare ajutor când vrei să îmbini nuanţele, să dai un aspect industrial mobilei pictate, să foloseşti şablonul sau când intenţionezi să transferi imagini pe mobila finalizată.

Cinci ore folosite pe gustul meu, cu relaxare şi multă culoare.

By the way, următorul workshop este programat pe data de 6 august, însă Enikő şi Gabi  aşteaptă cu drag doritori pentru noi sesiuni de curs.

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua
    As dori sa particip la un curs de recondiționare mobila

    Îmi puteți lasă mai multe detalii la următoarea adresa de e-mail :puscasandreia@yahoo.com

Comments are closed.

Mai Multe

More article