EvenimenteCluj Symphony Experience – o armonie a sunetelor la final de săptămână

Cluj Symphony Experience – o armonie a sunetelor la final de săptămână

Toamna vine la Cluj cu un eveniment de neratat, plin de experimente muzicale inedite: Cluj Symphony Experience.

Muzica clasică își dă mâna cu cea rock, folclorul românesc se combină cu fado, muzica de film îi va purta pe participanți pe cele mai cunoscute soundtrack-uri, iar vioara electrică ne ajută să descoperim muzica lui Bach într-o manieră nouă. Evenimentul va avea loc în acest sfârșit de săptămână între 22-24 septembrie în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca.

Subcarpați, Alternosfera și Cargo vor cânta acompaniați de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania și de muzicieni din Chișinău în 3 spectacole extraordinare care vor închide fiecare seară de festival. Alternosfera aduce astfel la Cluj producția Theatroll SIMFONIC care combină teatrul cu muzica rock și simfonică.

Vineri seară de la ora 20:00 pe scena principală va concerta trupa Cargo, sâmbătă de la aceeași oră îi vom asculta pe Subcarpați, iar duminică pe Alternosfera. Toți headlinerii vor fi acompaniați într-o manieră simfonică de sunetul orchestrei și a muzicienilor amintiți adineaori.

Mai mult decât atât, organizatorii ne invită și la o șezătoare muzicală împreună cu Cercul Întreg. Ne vom (re)descoperi bucuria de joacă prin muzică vie, neîmblânzită, muzica silvatică, adică a pădurii. Muzica sincerităților noastre la un loc. Redescoperim împreună cât de interesante sunt vocile noastre când cântă în ison, cum ni se împletesc ritmuri în bătăi de palme, lemne sau tobe. Redescoperim instrumente arhaice precum tilinca și ne readucem aminte de formele cele mai vechi de interacțiune de muzică și dans.

Concerte vor avea loc și la o scenă secundară, Chillout Stage, iar pe lângă acestea organizatorii vor pregăti o mulțime de activități pentru cele 3 zile:

Back to Bach – în această curte participanții vor avea ocazia să revină preț de câteva minute la muzica maeștrilor Bach, Verdi, Chopin, Mozart, Beethoven, Brahms și Liszt.

Târguțu’ Vintage – o altă curte, o nouă poveste numai bună de explorat. Meșterii populari vor aduce la Cluj Symphony Experience o mulțime de produse autentice românești. Vor putea fi descoperite obiecte din ceramică, piele, tricotaje și tot ce are mai bun meșteșugul nostru.

Tasting Symphony – aici aromele se vor întrepătrunde și vor da tonul unor savori inedite: acustice, gustative și olfactive.

„Deja numărăm orele până când ne vedem în Parcul Etnografic. Va fi o ediție cu adevărat spectaculoasă și abia aștept să ne bucurăm de ea. Experimentele muzicale și activitățile pe care le pregătim sunt cu adevărat inedite și sperăm să vă bucurați cât mai mult de această modalitate de a descoperi muzica altfel”, spune Flavius Buzilă, solistul trupei Hara și organizatorul Cluj Symphony Experience.

Bilete și abonamente sunt disponibile aici:

https://www.entertix.ro/evenimente/17459/cluj-symphony-experience-2023-22-24-septembrie-2023-parcul-etnografic-national-romulus-vuia-cluj-napoca.html

Mai Multe

More article