Poveşti de călătorieAlaska, ultima frontieră? (III)

Alaska, ultima frontieră? (III)

bile_in_copaci
Seward, copacul cu plute

Am prea multe să vă povestesc despre Alaska, un loc care mi-a rămas aproape de suflet, ci oameni care ştiu cum să respecte natura pentru ca, în schimb să se bucure de frumuseţea ei. Am locuit în Achorage, însă, am avut, cum vă spuneam, ocazia să călătoresc puţin şi să cunosc locuri cu semnificţie aparte pentru acest stat american.
Portul Seward şi Parcul Naţional Kenai Fjord.
Locuitorii din Alaska, cei mai înstăriţi au bărci de pescuit. Bine, nu sunt chiar bărci, ci, mai bine spus, şalupe, iahturi… Şi e normal pentru că ştiu să fie pescari foarte buni cărora balta…oceanul…le oferă peşte de calitate superioară.
Seward este un oraşel al portului, al pescarilor, al experienţelor trăite mai mult pe apă. Aici există o casă cu pomii împodobiţi tot anul. Nu e vorba despre globuri, ci plute de dimensiunile cele mai impresionante.

O plimbare cu iahtul poate însemna şi plimbări pe mal şi prin pădure. Pietros, dar primitor, malul se îmbină cu pădurea de la poalele gheţarilor. Excursiile sunt activităţile preferate de locuitori sau turişti, în special pe timp de vară sau primăvară: iunie, iulie, până la jumătatea lui august. Da, trei luni pentru 2 anotimpuri pentru că, am uitat să vă spun, Alaska este locul în care din 25 mai, până în 20 iunie natura trece foarte repede de la iarnă, la primăvară, la vară.

Alaska cabană în pădure
Alaska, cabană

 

Pescăruşi de Alaska
Pescăruşi de Alaska

Parcul Naţional Kenai Fjord găzduieşte minunile oceanului

chef_romani_Alaska
Alaska, petrecere între români

Românii au învăţat să trăiască şi în această margine de lume. Spre marea mea bucurie, am cunscut oameni minunaţi care ştiu să se simtă bne împreună şi care au ştiut cum să mă facă să îndrăgesc Alaska.

 

Dorin

Mai Multe

More article