Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariCine ar trebui să ne împlinească dorințele?

Cine ar trebui să ne împlinească dorințele?

-Bună dimineața, draga mea și …La Mulți Ani!
Ei, cum ţi-a plăcut surpriza noastră? Sunt tenişii pe car eîi doreai, nu? Am vrut să-i gasești dimineaţă, când te trezești și de aceea i-am pus lângă patul tău.
-Mulțumesc mult! Sunt grozavi… şi felicitarea este foarte frumoasă.
– Mă bucur și să știi că noi te iubim și-ți dorim tot binele din lume!
– Mamă, aș vrea să te întreb ceva. Poți să-mi cumperi şi niște vitamine cum am văzut ieri în reclama la care ne-am uitat împreună? Ştii… tanti Sonia a cumpărat o cutie pentru prietena mea Gabi.
-Draga mea, Gabi e palidă și mică. Tu arăţi şi ești sănătoasă, nu ai nevoie de vitamine.
-Dar, gel de păr, din acela cu plante, care îţi protejează părul, să îmi pot face şi eu şuviţe…să arate mai cool…şi, mami, nu face mătreaţa ca alte geluri…
-Puiu’ mamii, nu-ți trebuie ție altă freză, dacă vei face mătreață nu e așa o problemă, că și eu şi tata avem…mai trece, mai apare…!
-Dar niște spray din plante pentru când mă doare gâtul sau mă rănesc sau mă ard, vrei să-mi cumperi?
-Dacă te doare gâtul vei primi gratis medicamentele, cum se întâmplă de fiecare dată de la medicul nostru de familie și, mai mult, tu ştii că trebuie să ai grijă să nu cazi. Când umbli la foc trebuie să fii atentă să nu te arzi…o să porţi mănuşi când te mai faci clătite.
-Dar un deodorant, din acela care nu conţine săruri de aluminiu, despre care am citit eu că sunt periculoase, vrei să-mi iei?
-Trebuie să te speli mereu și atunci nu ai nevoie de deodorant, iar dacă vrei, poți să folosești unul dintre cele pe care le-am primit eu de ziua mea. Şi aşa am prea multe, iar la vârsta ta nu contează că au sau nu săruri de aluminiu, zise mama alintându-o cu mâna prin părul moale.
-Mama, ştii, sunt adolescentă…ce zici de un gel de baie care să mă relaxeze…100% natural şi, da, costă puţin mai mult decât cel pe care îl avem în baie, dar e de calitate … acum peste tot se spune că asta contează!
-Trebuie sa dormi mai mult și vei fi mai odihnită, nu ai nevoie de un gel de baie care să te relaxeze. Şi, dacă chiar îţi doreşti, o să creşti mare, o să ai banii tăi şi vei putea să-ţi cumperi ce fel de geluri doreşti.
-Mamă, ştiu că insist cu atâtea altele când, de fapt am primit cadourile de ziua mea, dar colegul meu de bancă spune că ai lui i-au cumpărat nişte tablete, nu sunt medicamente, care îi ajută memoria… au extract de ginko. Ce mi-ar plăcea şi mie să pot reţine mai uşor comentariile la română şi toate formulele de la mate. Ce zici, crezi că aş merita şi eu…?
-Păi, tu ești fată deșteaptă… îți mai plătesc și meditațiile, la ce-ți trebuie mai mult?!
-Bine, suspină Rada cu o urmă de nădejde ce i se citea pe faţă…parcă şi-a mai amintit ceva …şi, dacă mama tot era prin preajmă şi, dacă au ajuns, în sfârşit, la discuţia asta pe care o aştepta de ceva vreme…doar a crescut şi ea şi trebuia să se îngrijească…
Mamă, ştii, mă mai dor gingiile din când în când…poate nici nu mănânc suficiente legume să am parte de vitamine, dar…nu îmi poţi lua pasta asta de dinţi…am găsit-o în broşura pe care ţi-a adus-o tanti Sonia…şi scrie că e din plante, îngrijeşte dinţii şi gingiile…
-Dar mătuşa ta e stomatog! Te poţi baza pe ea că îţi plombează  şi nu costă nimic, doar e de-a casei, zise mama zâmbind. Hai, îmbracă-te trebuie să ne pregătim pentru ziua ta…ţi-ai chemat prietenii.
Voi comanda, aşa cum ţi-am promis, pizza şi suc…poate asta o mai înveseleşte după atâtea refuzuri, gândi mama în timp ce ieşea din camera sărbătoritei.
Fata, rămase pe gânduri, luă în mână felicitarea pe care a primit-o din partea părinţilor, odată cu pachetul colorat şi începu să citească ascultându-şi vocea şoptită…
…Te felicităm pentru frumoasa vârstă de 13 ani. Îți dorim din suflet multă sănătate și împlinirea tuturor dorințelor.

Mama și tata

Ramona Mihu

Mai Multe

More article