Other web storiesCele mai calde ştiri pentru untolderi, untoldieni, untoldişti sau untoldiaci

Cele mai calde ştiri pentru untolderi, untoldieni, untoldişti sau untoldiaci

În ultima perioadă, sunt deosebit de actuale discuţiile pe marginea oportunităţii desfăşurării festivalului în centrul oraşului. Având în vedere faptul că părerile clujenilor sunt împărţite  în diferite proporţii ( cele mai optimiste invocate de organizatori fiind  98% pro şi 2% contra, iar cele mai pesimiste invocate de cei nemulţumiţi fiind de 70% pro şi 30%contra) considerăm că o bună informare a tuturor este cel puţin binevenită.

La ultima conferinţa de presă organizată înainte de începerea festivalului au fost prezenţi alături de  organizatorii Untold, reprezentanţi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, ai Inspectoratului Poliţiei Judeţului Cluj şi ai Inspectoratulului pentru Situaţii de Urgenţă, tema fiind desigur SIGURANŢA festivalului.

„Untold este cel mai sigur festival” aşa a început conferinţa de presă de astăzi despre măsurile de siguranţă din acest an pentru cele 4 zile, colonelul Liviu Uzlău, şeful Direcţiei de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Tot pentru siguranţa publicului participant, 70 de camere de supraveghere şi monitorizare video sunt deja montate în perimetrul festivalului, în afara celor din Cluj Arena şi Sala Polivalentă. Filmările vor putea fi folosite ulterior şi pentru probarea unor eventuale fapte penale.

În acest an, la UNTOLD va fi din nou interzis accesul cu bagaje voluminoase. În acest sens, la toate intrările vor fi montate schelete speciale, pentru a testa capacitatea bagajelor (dimensiunea permisă a bagajelor: 29cmx10cmx15cm ) iar în acestea: nu alcool, nu obiecte pirotehnice, nu arme albe gen cuţite, bricege, umbrele, sticle, etc..exact ca la aeroport.

Foarte important pentru cei care se gândesc să filmeze sau să fotografieze de la înălţime, dronele sunt interzise cu excepţia celor care sunt autorizate conform legii.

500 de jandarmi vor patrula zilnic perimetrul festivalului şi străzile din apropiere. Pentru asigurarea siguranţei vor mai fi implicaţi de joi până duminică la UNTOLD  450 de poliţişti, 120 de pompieri, 60 de cadre medicale  şi din partea organizatorilor  600 de agenţi de pază, stuarzi şi voluntari. Cadrele medicale de la ISU vor lucra pe toată perioada festivalului pentru a asigura asistenţa medicală în corturi şi puncte de prim ajutor amenajate în Parcul Central, pe Cluj Arena şi în zona dintre Cluj Arena şi Sala Polivalentă.

Controalele pentru depistarea drogurilor sau a altor substanţe interzise la intrarea în festival precum şi în toata aria de desfăşurare a festivalului vor fi şi mai riguroase anul acesta.

Efectivele suplimentare ale Poliţiei şi ale Jandarmeriei vor asigura siguranţa cetăţenilor în tot oraşul, nu doar în perimetrul festivalului.

Organizatorii se aşteaptă la aproximativ 300.000 de participanţi în toate cele 4 zile. Chiar dacă sunt provocaţi de la an la an să ofere mai mult şi mai de calitate festivalierilor, Bogdan Buta, directorul festivalului, a declarat că 300.000 este un număr bun, sunt asteptări realizate şi nu îşi doresc să crească mai mult, ci doar să ofere distracţie de o şi mai bună calitate de la un an la altul. Sunt pregătiţi chiar şi pentru zile de vârf în care se estimează până la 100.000 persoane/zi de festival.

Peste 350 de camioane vor asigura logistica la această a patra ediţie UNTOLD. Scena principală este dublă comparativ cu anul trecut, iar numărul artiştilor invitaţi este mai mare.

În urma nemulţumirilor invocate de riverani, în acest an vor fi montate panouri fonoabsorbante pentru limitarea propagării sunetului în vecinătatea perimetrului de desfăşurare.

Alte noutăţi anunţate astăzi de organizatorii UNTOLD:

Untold a primit de curând şi patronajul Ministerului Culturii şi Identitătii Naţionale, desfăşurând în parteneriat proiectul Transylvania all inclusive ( proiect care oferă o serie de discounturi şi gratuităţi cu brăţările de Neversea şi de Untold la vizitarea unor obiective turistice de pe întreg teriroriul României )

De asemenea, parteneriatul cu Ministerul Turismului a conferit festivalului  UNTOLD titlul de Ambasador al Turismului Românesc.

Campaniile umanitare sunt continuate şi dezvoltate în acest an cu proiectele: donare de sânge Blood Network, Bac de 10, dotarea cu 2 camere sterile a Spitalului de Copii din Cluj-Napoca. Alături de Beard Brothers, organizatorii UNTOLD vor asigura în anul acesta pentru prima oară transportul de la şi către festival pentru toate persoanele cu dizabilităţi care s-au înscris online în acest proiect.

Nu în ultimul rând, s-a lansat aplicaţia aplicaţia Untold Radio!

Obiectele pierdute vor putea fi recuperate, la fel ca în anii precedenţi, după încheierea celor 4 zile de festival.

Organizatorii recomandă să nu se cumpere bilete de la persoane necunoscute care oferă online un cod şi o imagine a unui voucher de intrare. Bogdan Buta povestea astăzi la conferinţa de presă de un astfel de caz în care un voucher a fost vândut de 100 de ori! Poliţiştii şi jandarmii spun că în astfel de situaţii este aproape imposibil de recuperat prejudiciul.

Aşadar organizatorii sunt pregătiţi pentru patru zile de festival de neuitat. Pregătiţi-vă şi voi citind atent pe site-ul UNTOLD care sunt condiţiile impuse de organizatori, consultaţi Programul , Line up-ul , luaţi-vă obligatoriu actul de identitate ( carte de identitate sau paşaport) şi gata.

Ne vedem joi!

Mai Multe

More article