Poveşti din ClujBucătarul care i-a servit pe Rihanna și prințul Angliei a deschis pizzerie...

Bucătarul care i-a servit pe Rihanna și prințul Angliei a deschis pizzerie la Cluj

Am crescut cu mirosul de pizza, în casă, cum s-ar spune. De mic, intram foarte des în magazinele bunicului meu în care se făcea pâine, pizza și produse de patiserie.

Cred că e un fel de moștenire…sângele cu aceeași sursă…care are în el pasiunea pentru pizza. (Mattia Carnesalli)

mattia

E italian, normal! Adică, altfel, nu era perfectă îmbinarea talentului la preparat pizza cu pasiunea pentru acest produs.

Mattia s-a mutat, de curând, la Cluj-Napoca după ce a dobândit super-experiență lucrând cu cei mai buni chefi din Londra.

Părinții lui care sunt stabiliți de ceva vreme la Cluj, l-au sfătuit în acest sens și…zis și făcut.

 

De foarte puțin timp, Mattia Carnesalli a deschis o pizzerie cu decor modest și relativ intim (6 scaune pentru servit), în cartierul Mărăști, Mc Milano. Aici, se vinde pizza la felie, în foarte diverse și originale variante.

Ceea ce este și mai interesant…Mattia a adus cu el secretul aluatului, moștenit de la bunici.

mcmilan

Când eram adolescent, la finalul clasei a 8-a și a venit vremea să-mi aleg o specializare, am exclus opțiunile care presupuneau o pregătire intelectuală continuă. Mi-am dorit ceva ce să mă apropie mai mult de latura practică a vieții, ceva care să-mi permită să fiu creativ. Dintre aeronautică și bucătărie, am ales…bucătăria.

Am știut că asta era de mine din prima zi în care am vizitat școala și am vorbit cu bucătarii care predau acolo. La alegerea mea am ținut cont și de faptul că sunt un gurmand iremediabil. Așa că, viitorul meu era în direcția bună. 

Unde mai pui că, pe timpul școlii, am avut profesori chefi cu stele Michelin. De două ori pe lună, școala se transforma în restaurant și aveam ocazia să punem în practică tot ceea ce învățam.

Și, clar, i se potrivește mănușă. Pasiunea pentru bucătărit și pizza i se citește în ochi mai ales când povestește despre invențiile personale și experiența trăită la Londra.

mattia carnesalli

Bunicul meu avea multă răbdare cu mine. În timp ce pregătea pizza mignon îmi povestea și explica continuu. Aveam, pe atunci doar 5 ani, dar îmi amintesc felul în care îmi vorbea. 

Are doar 23 de ani, dar știe exact ceea ce-și dorește și este sigur că va reuși în domeniul pe care l-a ales.

Când am terminat școala, la 19 ani, am hotărât să plec la Londra, să câștig experiență, să învăț de la cei mai buni. După o încercare de 6 luni într-un restaurant mai mic, am dat o probă la un restaurant de lux și am fost acceptat. Novikov  este unul dintre cele mai bune restaurante din Londra. Are tipic fusion italian-asiatic. Am lucrat alături de peste 300 de bucătari, eu mă ocupam de produsele de patiserie.

Restaurant Novikov e frecventat de multe personalități. Cu ceea ce am pregătit, i-am servit pe Tom Cruise, Rihanna, Didier Drogba, chiar pe Harry, prințul Anglei. (Mattia Carnesalli)

După doi ani la Londra, Mattia s-a mutat în Cluj.

A ales să aplice secretul bunicului în pizza pregătită pentru clujeni sau pentru oricine îi trece pragul. A adus chiar și unul dintre bucătarii cu care a lucrat bunicul său, mai bine de 30 de ani.

În meseria mea, cel mai mult îmi place să gust mâncarea și să mă gândesc cum aș putea face să fie și mai bună. 

Pizza făcută în familia noastră este la mare căutare în Milano. Pentru o felie se stă la coadă și câte 20 de minute. Sunt sigur că și clujenii vor aprecia produsele noastre.

2 COMENTARII

  1. Mult succes! Totul e frumos când faci ceea ce iti place! Ar trebui si romanii colecționari de diplome inutile sa-si schimbe mentalitatea! Cu siguranța iti voi trece pragul!

Comments are closed.

Mai Multe

More article