Poveşti din ClujBES - activitate educaţională extraşcolară

BES – activitate educaţională extraşcolară

Brain Escape Scholarship, sau pe scurt BES, este proiectul în care orice părinte și-ar dori ca adolescentul său să își petreacă timpul liber.

BES este un program de dezvoltare personală, îndrumare profesională și integrare socială.

A pornit de la nevoia de voluntari la Untold. S-au înscris 98. Contractele semnate (de voluntariat) îi cam obligau să participe la diferite workshopuri și întâlniri săptămânale. După Untold au rămas mai puțin de 30.

BES

Cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, plus 2 excepții de 20, tinerii BES au ales să își petreacă ALTFEL timpul liber. De două ori pe lună aceștia se întâlnesc în cadrul programului și participă la workshopuri, training-uri și începând cu 2017, schimburi internaționale în cadrul Erasmus+. Până acum, tinerii au beneficiat de 12 întâlniri de dezvoltare, 2 workshopuri, 2 traininguri și 2 teambuildinguri.

Brain Escape Scholarship este astfel o sursă educațională alternativă, complementară școlii.

De ce complementară? Pentru că în acest program se practică educația nonformală, cea mai nouă abordare a învățării prin metode distractive, experimentare și joacă.

La cârma BES se află Raluca Gheorgheş, președinta ong-ului Green & Wild, ce se ocupă de acești tineri în mod voluntar, pe lângă viață profesională și familială. Tinerii, la rândul lor, s-au atașat de ea și de colegii din program, ajungând să numească BES – a doua familie.

Câteva dintre părerile lor:

Începând cu luna octombrie BES a început o companie de strângere de fonduri. Tinerii organizează și implementează evenimente, pentru a-și atinge targetul de 20.000 lei, sumă necesară pentru participarea la un training în Slovenia. Este vorba despre un curs de scriere proiecte europene pentru tinerii defavorizați din mediul rural. Așadar, liceeni BES vor să ofere altor liceeni aceleași șanse de care și ei s-au bucurat.

Următorul eveniment marca BES, Symphonic Social Diner,  va avea loc pe 11 decembrie la Chios Social Lounge. Les Nuages, o formaţie cu un stil propriu şi un limbaj muzical foarte bine dezvoltat, vor oferi două momente muzicale live. De la folclor stilizat, la indie rock, muzică electronică, new-jazz, funk, groove și alte abordări practic diametral opuse, și-au propus să demonstreze că există un vast teritoriu comun între muzica clasică și muzica laică, teritoriu care merită explorat.

les nuages

În pauzele muzicale, dansuri din secțiunea standard precum vals lent, vals vienez sau quick-step, vor fi demonstrate de către Mihnea şi Andra, doi dintre copiii talentaţi ai programului BES.

O seară elegantă cu muzică pentru suflet şi momente de o sensibilitate aparte. Sunteţi invitaţi şi aşteptaţi cu drag!

 

Mai Multe

More article