Poveşti de călătorieBen și Eddy în excursie, în România

Ben și Eddy în excursie, în România

Zilele trecute un coleg a găzduit în camera sa 2 francezi ce l-au contactat pe site-ul couchsurfing.com.

După ce au lucrat o perioadă bunicică de timp și au economist bănuți, Ben și Eddy s-au hotărât să pornească într-un tur al Europei pentru 8 luni.

Cu rucsacul în spate și cu 10 euro pe zi, și-au propus să cunoască oameni, culturi și să aibă o experiență de neuitat.

Au ajuns și în România pentru 2 săptămâni.

Au rămas cu o amintire plăcută, spunându-mi că oamenii îi invitau să își instaleze cortul în curțile lor, îi invitau la masă.. Chiar dacă nu vorbeau engleză, majoritatea fiind oameni simpli, de la țară, încercau să le facă șederea plăcută și din puținul lor le ofereau și lor.

Odată, un om i-a invitat în casă, considerând că este prea frig pentru a înnopta în cort și a vrut chiar să doarmă pe jos pentru a le oferi oaspeților câte un pat pentru fiecare.

În perioada Paștelui se aflau pe marginea unui drum, încercând să prindă o mașină care să îi transporte până la următoarea destinație, iar o doamnă, crezând că nu au bani pentru autobuz, a vrut să le plătească ea însăși biletele.

Au refuzat politicos explicându-i de ce fac ceea ce fac. Dorind totuși să fie de ajutor, doamna le-a oferit niște ouă roșii. Cum această tradiție le era necunoscută au avut un mic șoc, neștiind ce fel de găina face ouă roșii.

Bicaz, satucele slab marcate pe hartă, petrecerea studențească de la Suceava și cele 3 zile în Cluj au fost pentru ei apogeul experienței din România.

Și oamenii.. Oameni frumoși care i-au ajutat fără ca ei să le-o ceară, care au oferit fără a aștepta ceva în schimb. Oameni care și-au schimbat ruta pentru a-i duce pe cei doi unde își doreau să ajungă, oameni primitori care i-au găzduit și le-au făcut vacanța mai frumoasă.

Poveștile lor m-au bucurat enorm și m-au făcut să îmi fie și mai dor de casă!

La final, Ben și Eddy au spus că s-ar întoarce oricând în România, deoarece plimbările „cu ocazia” au fost de-a dreptul încântătoare.

Peisajele, Carpații, oamenii, pălinca, mămăliga și brânza direct de la sursă au fost câteva aspecte care le-au rămas în minte despre țara noastră, aspecte pe care le împărtășesc cu cei dispuși să le asculte.

Băieții au ajuns în Franța și mai au câteva săptămâni până la sfârșitul turului. Cu acordul lor am scris aceste rânduri, singura lor condiție fiind de a vă ura din partea lor: „NOROC!”.

pagina de facebook: https://www.facebook.com/Letourdeuropedebenjamineteddy

 

Mai Multe

More article